Landslagschefen: ”Helle är vårt huvudspår”

Av: Robert Rosén

Publicerad:

”Överraskande att de inte tycker att det funkar”

Midtjylland vägrar låta Helle Thomsen dubbeljobba.

Förbundet har dock fortsatt förhoppningar på att få loss henne till OS.

– Vårt huvudspår är fortfarande att Helle ska leda vårt landslag, säger landslagschefen Lasse Tjernberg.

Danska Midtjylland har meddelat att de stoppar Helle Thomsen från OS. Förbundet vill att Thomsen, som ledde Sverige i OS-kvalet, ska bli permanent förbundskapten men Midtjylland meddelade under torsdagen att de inte tänker låta henne dubbeljobba. För det svenska förbundet går frågan vidare - då de ännu inte gett upp hoppet om att Thomsen ska leda landslaget i Rio de Janeiro.

– Vi har en fortsatt dialog med Helle och hennes agent. Vårt huvudspår är fortfarande att få Helle som förbundskapten, säger landslagschefen Lasse Tjernberg.

”Överraskad - gott samarbete förra gången”

Förbundet och Midtjylland har dock ingen kommunikation längre, utan istället är det upp till Helle Thomsen och hennes agent att lösa situationen med Midtjylland. Att den danska klubben inte vill släppa sin tränare är någonting som förvånar landslagschefen.

– Jag är överraskad eftersom att förra gången Helle jobbade med oss hade vi ett väldigt gott samarbete och såväl klubblag som landslag var framgångsrika, jag tror Midtjylland tog fyra titlar det året. Så det är klart att det är överraskande att de inte tycker att det funkar. Men vårt huvudspår är fortfarande att Helle ska leda vårt landslag, för vi vet vad hon kan göra med det laget och vi tror de har väldigt god kapacitet i såväl OS som i EM, säger Lasse Tjernberg.

Börjar bli bråttom

När måste ni ha besked?

– Tiden börjar rinna ut, det är vi medvetna om. Redan för en månad sen så sa vi att det skulle vara klart inom kort, så jag är försiktigt med att sätta några tider. Men vi är medvetna om att om det inte fungerar så måste vi gå över på plan b.

Hur många namn har ni på listan?

– Det går jag inte in på nu. Vi jobbar fortfarande i huvudsak att hitta en lösning med Helle.

Gruppspelet till OS lottas den 28 april och Sverige befinner sig i seedingsgrupp 3, tillsammans med Montenegro.

Publicerad: