”Det mest troliga är att jag stannar”

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Ericsson tror på en framtid i formel 1

Foto: AP

Marcus Ericsson är på väg mot ett nytt F1-kontrakt.

– Det ser ut som om jag stannar hos Sauber, säger han.

Ericsson kör nu sin tredje säsong i F1, han inledde hos Caterham där han lämnade samarbetet innan säsongen var slut. Han flyttade vidare till Sauber där teamet gjorde en bra säsong 2015, men under 2016 har stallet haft ekonomiska problem, bytt ägare och inte tagit en enda poäng.

Det gör att teamet ligger sist i konstruktörs-VM, en poäng efter Manor och den ynka poängen betyder ett ekonomiskt tillskott på ungefär 340 miljoner kronor.

Inför nästa säsong har Ericsson förhandlat med flera team, Force India, Williams, Renault und Manor, men nu verkar det ändå som om han stannar hos Sauber för ett tredje år.

– Det verkar som om jag stannar hos Sauber, säger han till Autosport.

– Teamet arbetar åt rätt håll och därför känns det lovande för mig att stanna.

Hoppas på poäng

Hans förhoppning är att teamet ska utvecklas och köra om poäng i varje lopp.

– Jag har kört F1 i nästan tre år och jag behöver ett paket som tillåter mig att visa mina styrkoor och ta mig framåt, säger han.

– Jag har inte råd att sladda långt bak ett år till. Jag behöver ett köra för ett team där jag kan köra in på poängplats i varje race.

Ericsson är övertygad om att han har det som krävs för att lyckas.

– Jag har utvecklats och jag har också vuxit. Nu vill jag visa ännu mer, säger han.

– Jag måste vänta lite till innan allt är helt klart, men just nu är det mycket troligt att jag stannar.

Räikkönen snabb

Sauber har med sin årets sista uppdateringspaket till Japan, men under fredagens träningar såg det tungt ut för teamet. Ericsson var 18:e man på den första träningen och 22:a på den andra. Hans teamkollega var något snabbare på båda passen.

Allra snabbat var VM-ledaren Nico Rosberg, Mercedes. Han var knappt före teamkollegan Lewis Hamilton och tre tiondelar före Ferraris Kimi Räikkönen.

– För min del handlade det om att hitta rätt i dag. Jag hade enormt understyrt under det första passet och vi fick jobba hårt för att  få ordning på inställningarna och hitta rätt balans i bilen, säger Rosberg.

– Det verkar som om vi ligger före Ferrari än så länge, men vi får se hur Red Bull utvecklar sin bil under natten.

Kvalet till Japans GP startar kl 08 00 i morgon lördag.

Publicerad: