Matts Olsson gör comeback i Sölden

Foto: TT
Matts Olsson.
SPORTBLADET

Matts Olsson gör comeback i den alpina världscuppremiären i Sölden efter fjolårets knäskada, men Sara Hector väntar på sin återkomst.

I storslalomtävlingen på glaciärsnö gör Kristoffer Jakobsen debut.

Den 22-årige Jakobsen tog chansen i det interna kval som avgjordes på glaciärsnö i Saas-Fee i Schweiz.

"Det känns otroligt inspirerande att debutera i världscupen, lite oväntat att det blir i storslalom då jag historiskt sett haft slalom som min paradgren och där storslalomen inte klaffat lika bra. Kvalet var tufft både vad gäller motståndet och med den dimma som var, men jag har en bra försäsong i ryggen och hade en skön känsla kvalet igenom. Målsättningen är givetvis att kvala till ett andraåk, en bra erfarenhet och en möjlighet", säger Jakobsen i ett pressmeddelande.

Hector inte redo

VM-femman i storslalom 2015, Matts Olsson, fick inte följa upp den prestationen under den förra säsongen eftersom han skadade korsbandet på försäsongen. Nu är han redo för sin comeback. En annan storslalomspecialist, Sara Hector, skadade också sitt knä svårt i fjol. Hon var inte tillbaka i träning på snö förrän i augusti och är ännu inte redo för comeback.

Bland de svenskor som är med i lördagens världscuptävling på glaciären ovanför Sölden i Österrike är slalommästarinnan Frida Hansdotter, som hoppas på topplaceringar även i storslalom i år.

ARTIKELN HANDLAR OM