Bekräftat: Profilen i landslagsledningen

SPORTBLADET

Blir ny assisterande förbundskapten

Staffan Olsson och Ola Lindgren har lämnat det svenska handbollslandslaget.

Nu kommer, som Sportbladet avslöjat, en annan välkänd herre assistera nye förbundskaptenen Kristján Andrésson.

– När frågan väl kom gick det inte att tacka nej, säger Martin Boquist.

Martin Boquist är ett välbekant ansikte för handbollspubliken. Minst sagt. 39-åringen vann elitseriens skytteliga fyra år i rad under tiden i Redbergslid och blev senare proffs i THW Kiel och FC Köpenhamn. På meritlistan finns 217 landskamper, tre SM-guld, ett VM-guld, ett OS-silver och titeln årets spelare i svensk handboll både 2002 och 2003.

”Funderade länge”

Sedan förra året tränar Boquist Ricoh i Handbollsligan och nu får han, som Sportbladet avslöjat, förtroendet som assisterande förbundskapten för svenska herrlandslaget.

– Jag funderade på hur jag skulle reagera om jag skulle få frågan och var säker på att jag i så fall inte skulle tacka ja, men när frågan väl kom gick det inte att tacka nej. Att vara med i eller runt ett landslag är det roligaste man kan göra. Både min arbetsgivare och Ricoh har dessutom varit väldigt stöttande i det här, säger Boquist i ett pressmeddelande.

”En otrolig respekt”

När herrlandslaget samlas den 31 oktober gör de det därmed med en huvudansvarig förbundskapten i Kristján Andrésson och en assisterande i Boquist efter åtta år med delat ansvar i form av Staffan Olsson och Ola Lindgren.

– Jag hade en otrolig respekt för Martin som spelare och har det också för honom som ledare. Han har internationell erfarenhet som jag saknar och det ska bli oerhört spännande att arbeta tillsammans med honom, säger Andrésson.

ARTIKELN HANDLAR OM