Lindelöfs svar efter Zlatans uttalanden

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic tyckte att Victor Nilsson Lindelöf ”haft det tufft” i Manchester United.

Nu ger mittbacken sitt svar.

– Vart man än flyttar så tror jag att det tar lite tid att anpassa sig, säger Lindelöf.

I somras köpte Manchester United loss Benficamittbacken Victor Nilsson Lindelöf, 23, för en summa som kan växa upp till 450 miljoner kronor och därmed göra svensken till klubbens dyraste försvarsvärvning någonsin.

Men debutsäsongen har varit tuff.

Utebliven speltid, kraftigt ifrågasatt och experter som dömt ut hela övergången har präglat Lindelöfs tid i United så här långt.

– Jag tror han har haft det tufft, det har inte varit lätt. Han kom från Benfica med stora förväntningar och har inte fått så mycket speltid. Han fick någon match och hade det tufft, men jag ser honom varje dag och han växer för varje dag. Allt handlar om att komma in i det. När han väl gjort det så får man självförtroende, sa Zlatan Ibrahimovic och berättade att han stöttar sin svenske lagkamrat genom att ”prata hela tiden” nyligen.

Foto: Ivan Sekretarev / TT / NTB Scanpix

”Tar tid att anpassa sig”

Men nu ger Lindelöf själv sin syn på saken i en intervju med Manchester Uniteds officiella hemsida.

– Självklart tycker jag att jag har blivit en bättre spelare sedan jag kom hit. Jag är samma typ av spelare och känner att jag utvecklas varje dag, säger Lindelöf och fortsätter:

– Vart man än flyttar så tror jag att det tar lite tid att anpassa sig men det känns bra för mig. Jag jobbar hårt varje dag för att försöka hjälpa laget. Jag försöker alltid vara mig själv på planen och göra det som jag tror att jag är bra på.

Och efter att förra helgen mot Chelsea ha fått gjort sin första ligamatch sedan nyårsdagen känner 23-åringen att självförtroendet växer.

– Som spelare vill du alltid spela matcher och det har jag gjort den senaste tiden. Jag är väldigt glad över att jag kan hjälpa laget på planen, säger Nilsson Lindelöf.

Manchester United möter under måndagskvällen Crystal Palace på bortaplan.

Publicerad: