Attacken på rivalen: ”Lurat mig på 2 milj”

avMichal Wolski, Minimedia

Stjärnan om fransmannen: ”En bedragare”

Han lånade ut 250 000 dollar, motsvarande 2,1 miljoner kronor till storspelaren Sammy Touil.

Nu anklagar pokerproffset Phil Galfond fransmannen för att ha vägrat betala tillbaka pengarna.

– Jag tror att Sammy fuskar och stjäl för nöjes skull, skriver Galfond hos Pokernews.com.

Foto: Foto: Pokerstars
Phil Galfond.

Det är i en krönika på sajten som Phil Galfond, som bland annat vunnit två armband vid WSOP, går till attack mot Sammy Touil.

Enligt amerikanen behövde Touil, som ofta syns vid de allra mest penningstinna pokerborden i Las Vegas, snabbt få loss pengar strax före jul:

– Den väldigt korta versionen är att jag lånade honom 250 000 dollar. Den långa versionen till varför jag gjorde något så dumt är som sagt lång, och det berör andra människor som jag inte vill ska bli inblandade i något offentligt bråk, skriver Galfond.

Tvingades spela

31-åringen hävdar att Touil omedelbart förlorade de utlånade pengarna, men lovade att återbetala lånet dagen därpå. Dagarna gick, sedan hann det bli jul.

Några pengar såg Galfond inte röken av – samtidigt som Touil fortsatte att spela i Vegas med höga insatser.

– På helgen hörde jag att Sammy spelade på Bellagio. Jag ville inte spela, men gjorde det ändå med förhoppning om att jag skulle få pengarna. Efter den kvällen lyckades jag få tillbaka 50 000 dollar.

”Hoppas att andra kan lära sig”

Galfond anklagar även fransmannen för att medvetet fuska vid borden och hävdar att han känner till ytterligare två fall där Touil lurat pokerspelare på pengar.

Amerikanen har kopplat in en advokat för att få in de återstående pengarna.
– Jag hoppas att min berättelse kan förhindra Mr Touil från att bedra fler pokerspelare. Jag hoppas att andra kan lära sig av mina erfarenheter, och att fler spelare kan tala ut så resten av pokerkretsen kan lära sig från detta.
Pokernews har varit i kontakt med Touil som avböjer att kommentera.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker