MMA-svenskens son dödad av rattfyllerist

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Föraren släppt mot borgen: ”Lever i en mardröm”

Den svenske MMA-fightern och tränaren Marcus Kowal har förlorat sin son i en olycka.

Hans 15 månader gamla bebis Liam blev påkörd av en bil vid svenskens hem i Kalifornien.

En 72-årig kvinna som var alkoholpåverkad och smet från platsen har gripits, men nu släppts mot borgen på 850 000 kronor.

– Vi lever i en mardröm, säger Kowal till Expressen.

Olyckan inträffade under lördagen i Hawthorne, Kalifornien där Marcus Kowal bor tillsammans med sin fru Mishel, fruns 15-åriga lillasyster och ettårige Liam. Marcus Kowal har berättat för Expressen att han tog en tupplur när han hörde sirener.

På gatan utanför hade en rattfull 72-åring kört på Liams barnvagn och hans 15-åriga moster som passade honom.

– Jag trodde att han var död. Man såg ju hur barnvagnen såg ut, den låg där i två delar. Och Liams lilla gröna groda, som han alltid hade med sig låg där på gatan, säger Marcus Kowal.

Rattfyllerist smet från plasten

Mostern och Liam fördes akut till sjukhus men Liams liv gick inte att rädda. Läkarna konstaterade att den 15 månader gamla bebisen hade fått så svåra hjärnskador att han förklarades senare hjärndöd. Under söndagen valde Marcus och hans fru att avbryta de livsupphållande åtgärderna.

Liams 15-åriga moster, som Marcus Kowal och hans fru Mishel har vårdnaden över, överlevde men bröt båda benen.

En 72-årig kvinna som var alkoholpåverkad vid olyckstillfället greps av polisen efter att hon först smitit från platsen.

Men kvinnan har nu släppts efter att ha betalat drygt 850 000 kronor i borgen till polisen, skriver polisen i Hawthorne i ett pressmeddelande.

Kvinnan är officiellt misstänkt för både rattfylla och smitning.

– Polisen har sagt till mig: "Vi kommer se till att hon kommer dö i fängelset", men jag skiter i det. Jag skiter i om hon får fem år eller om hon får 25 år. Ingenting kommer få min son att komma tillbaka, säger Kowal till Expressen.

Tackar för allt stöd

En insamling har startats i Liams namn och hittills har insamlingen nått 60 000 dollar.

I ett känslosamt inlägg på Instagram tackar Kowal för allt stöd från kollegor och supportrar i MMA-världen

”Stödet vi fått från MMA-världen är overkligt. Tårar rinner från mina kinder när jag ser bilderna på min lilla pojke och läser meddelandena”.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN