Slipper mästarna – hoppas på Dolphins

SPORTBLADET

Uppsala tog tredje raka segern

Foto: Uppsalas tränare Kevin Gaines

Uppsala Basket säkrade sjundeplatsen efter segern mot Borås.

Nu vill Axel Nordström ha Norrköping i kvartsfinal.

– Jag tror att Norrköping är ett lag som passar oss bättre, säger han.

Det börjar närma sig slutspel i basketligan. Uppsala spelade sin sista match i grundserien och avslutade med seger på bortaplan mot Borås med 71-69.

Segern var tredje raka för Uppsala som nu säkrar sjundeplatsen och slipper Södertälje Kings i kvartsfinal.

– Det var jävligt bra, skönt. Men framför allt att vi avslutar säsongen på ett bra sätt. Vi har tagit lite viktiga vinster och hittat till vårt spel. Vi kommer med en skön inställning till slutspelet. Möta Södertälje eller inte, det är klart att man vill undvika dem, men det viktiga var att vi fick en bra känsla, säger Axel Nordström.

”Vårt mål är att vinna SM-guld”

Uppsala slutade sexa i grundserien i fjol, men gick sedan hela vägen till final.

– Jag tror att vi kan spela mot alla lag. Vi går in med inställningen att vinna oavsett vilka vi möter. Vårt enda mål att gå vidare, även fast vi satsar ung och helsvenskt är vårt mål att vinna SM-guld, det enda vi kommer att tänka på och vi kommer att göra allt för att ta oss dit, säger Nordström.

Uppsala ställs nu mot antingen Norrköping eller BC Luleå i kvarten. Nordström vet vilka han vill ha.

– Jag skulle nog säga att vi hellre möter Norrköping, just på grund av att Luleå tagit mycket vinster nu. De går in med ett otroligt självförtroende så jag tror att Norrköping kommer att vara ett lag som passar oss bättre.

ARTIKELN HANDLAR OM