”Var vidrigt – väntade på att se polisen”

SPORTBLADET

Vill se Arsenal-anfallaren avstängd resten av säsongen

Arsenal-anfallaren Yaya Sanogo är i rejält blåsväder.

MK Dons-tränaren Karl Robinson vill se fransmannen avstängd för resten av säsongen – efter att Sanogo armbågat en motståndare över käken.

Det var i Championship-mötet mellan Charlton och MK Dons som Sanogo – på lån hos Charlton – blev utvisad i den 96:e matchminuten efter att ha armbågat MK Dons mittfältare Antony Kay över käken.

Extra allvarlig blev armbågen med bakgrund av att bollen inte var i närheten av situationen spelarna emellan.

Enligt Daily Mail kommer Sanogo att bli avstängd tre matcher för sitt direkt röda kort – men MK Dons-tränaren Karl Robinson vill se ett ännu hårdare straff:

– Det var vidrigt. Han borde stängas av resten av säsongen. Bollen är inte i närheten, han mottar en attack och sedan en andra attack, säger Robinson enligt Daily Mail.

”Inte acceptabelt”

MK Dons-tränaren menar att armbågen var så pass kraftfull att hans spelare, Antony Kay, kunde ha brutit sin käke.

– Jag är medveten om att det är en kamp om nytt kontrakt i en av Europas svåraste ligor, men det måste finnas någon slags kontroll. Det är inte acceptabelt. Han kunde ha brutit Antonys käke, säger han.

Även Charltons officiella Twitter-konto chockades över den egna spelarens agerande och kallade det ”vansinnigt”.

”På gränsen till misshandel”

Matchen slutade 0-0 vilket innebär att Charlton är kvar på nedflyttningsplatserna till League One, alltjämt med sju poäng till just MK Dons som parkerar på den sista säkra platsen.

– Rob Hall blev överfallen på kanten. Vissa av tacklingarna var på gränsen till misshandel. Jag väntade på att se polisen i spelartunneln i halvtid, säger Robinson.

Det var i somras som Sanogo gick på lån till Ajax men efter att ha misslyckats med att få speltid återvände han till London i januari för att testa i Charlton.

ARTIKELN HANDLAR OM