Skoglunds fina gest för motståndaren

SPORTBLADET

Erik Skoglunds tysktalande motståndare Timy Shala fick språkproblem.

Då ryckte den svenske boxarstjärnan oväntat in och agerade tolk – mitt i direktsändning.

– Jag kände att jag var tvungen att hjälpa till, säger Skoglund till Sportbladet.

Foto: Erik Skoglund.

Erik Skoglund är på väg mot den absoluta världstoppen i lätt tungvikt och är nu inne i de sista förberedelserna inför titelmatchen mot österrikaren Timy Shala i Nyköping på fredag.

Under tisdagen möttes de båda på en direktsänd presskonferens i Viaplay och när andra motståndare håller på med 'trashtalk' har Erik Skoglund gjort sig känd för att nästan syssla med motsatsen inför sina matcher.

Det yttrade sig på ett något annorlunda sätt den här gången.

På en programledarfråga på svenska svarar Skoglund att Timy Shala är den första proffsboxaren han ställs mot som påminner om honom själv i ringen. En bra vänsterjabb och stor räckvidd är egenskaper han lyfter fram.

"Sluta vara så snälla"

Shala, som förstår engelska men på förhand har bett om att få svara på tyska, får sedan frågan om han känner igen sig i beskrivningen.

Och när han inte förstår programledarens fråga på engelska – ja då rycker Skoglund plötsligt in och förklarar det han själv sagt på flytande tyska.

Tolkningen får publiken på plats att skratta, samtidigt som promotern Nisse Sauerland som sitter mellan då båda skämtsamt ryter till.

– Nu får ni sluta att vara så snälla mot varandra...

Efter presskonferensen frågar Sportbladet Erik Skoglund om det oväntade stödet till motståndaren.

"Motståndare, inte fiende"

– Det är mer att jag snappat upp en del tyska och jag kände att jag var tvungen att hjälpa till, säger han.

Vad säger det om dig som person och boxare?

– Jag tar inte så hårt på det här med motstånd och staredowns och sånt runt omkring. Jag tycker att vi kan prata med varandra, inget ont om honom. Han är min motståndare men inte min fiende, det behöver inte vara konstigare än så.

Men på fredag är det annat?

– Ja, väl i ringen är han min motståndare och det som står mellan mig och att förverkliga mina drömmar, och där vill man inte vara har jag tänkt.

Hur viktig är den här matchen för dig?

– Extremt viktig. Vad det verkar är det det sista steget till en riktigt stor match och det ser ut att bli antingen en Europatitelmatch eller en VM-fajt om jag vinner den här matchen så det är så klart att det betyder otroligt mycket.

Fredagens boxningsgala i Nyköping sänds på Viaplay fighting.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning