OS-larmet: De har för dålig kondition

SPORTBLADET

”Behöver jobba upp vissa värden”

Foto: Ola Lindgren

YSTAD. Flera spelare har för dålig uthållighet.

Det har fått förbundskaptenerna i handboll att ändra i OS-uppladdningen.

– Vi behöver jobba upp vissa värden, säger Ola Lindgren, som i dag tar ut OS-truppen ihop med Staffan Olsson.

I eftermiddag presenterar handbollens förbundskaptener Ola Lindgren och Staffan Olsson sin OS-trupp: fjorton spelare plus två reserver.

Bruttotruppen på 19 spelare samlades redan efter midsommarhelgen på Bosön i Stockholm. Där genomförde man bland annat ett stort antal fystester.

De visade, enligt Sportbladets källor, att vissa av spelarnas uthållighet var för dålig.

Detta bekräftas indirekt av Ola Lindgren, som helst inte vill prata om ämnet.

Kör hårt i Ystad

– Det finns alltid utvecklingsmöjligheter på alla områden. Nu utnyttjar vi den här tiden till att putsa till det. Det är kort tid fram till OS men vi kommer att jobba hårt och inte spara där vi känner att det behövs förbättras, säger förbundskaptenen.

Var det överraskande svaga resultat?

– Nja, vissa har bra, vissa har sämre. En del är bra på något, andra på något annat. Det är så det brukar se ut. Vi behöver jobba upp vissa värden till OS, utan att säga vilka de är.

Landslaget har befunnit sig i Ystad sedan i torsdags och där har det varit fokus på fysiken, vilket var planen från början.

– Det är ett tufft läger.

Men har testvärdena påverkat träningsupplägget?

– Lite har det gjort det. Vi har hittat individuella upplägg med hjälp av det medicinska teamet, Nanne (Olsson, landslagets fystränare) och SOK. Vi har täckt in det väldigt bra. Vi har bra koll och styr på det, säger Lindgren.

Till Kroatien

Från och med i eftermiddag har truppen ledigt fram till måndag då man åker till Kroatien, där det blir mer fokus på handboll och två matcher mot kroaterna.

Men helt ledigt har man inte fram till avresan. Spelarna ska avverka tre individuella fyspass på hemmaplan under de fyra dagarna.

– Som tränare önskar du dig alltid bättre resultat. Vi kommer inte ligga på latsidan, men det hade vi inte gjort oavsett, säger Lindgren.

ARTIKELN HANDLAR OM