Nybliven mamma – nu kan Odén bli historisk: Häftigt

Foto: BILDBYRÅN

avJohan Flinck

SPORTBLADET

Ida Odén gjorde överraskande comeback i semifinalen.

I morgon kan den nyblivna mamman bli historisk i svensk handboll med ett tionde SM-guld.

– Skulle det skita sig i åar får man försöka igen nästa år, säger Sävehofs veteran.

För ett år sedan avslutade Ida Odén och lagkamraten Jenny Wikensten sina handbollskarriärer med att vinna sina nionde SM-guld med Sävehof på tio finaler (enda plumpen var mot Skövde 2008).

Tre raka med Odén

Därmed blev de främst genom tiderna ihop med legendarerna Ann-Britt Furugård och Eva Älgekrans som tog nio SM-guld med Stockholmspolisen på 1970- och början av 1980-talet. Ingen spelare har tagit fler än nio SM-guld i svensk handboll (herr-rekordet är sju).

Men så gjorde Odén comeback i Sävehof i den andra semifinalen mot Lugi i april, mindre än fem månader efter att sonen Arvid föddes. Sävehof hade förlorat den första semin men med Odén tillbaka vann man tre raka och tog sig till final mot Skuru. Seger i morgon och 29-åringen blir historisk med ett tionde guld.

Kontrakt nästa säsong

– Det hade varit häftigt, absolut. Men det är inget jag kommer att springa runt och tänka på. Och skulle det skita sig i år får man försöka igen nästa år, säger Odén som har kontrakt över nästa säsong också.

Vad blir era nycklar för att slå Skuru?

– Vårt hemspring och försvarsspel. Det kommer att bli en match där vi och de kommer att springa väldigt mycket, säger Odén.

ARTIKELN HANDLAR OM