Vranjes nära ett kontrakt med Malmö

avJohan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:

Avslöjar: Prestigevärvning är nära

Foto: TT
Vladimir Vranjes.

HK Malmö fortsätter sin storsatsning.

Sportbladet kan avslöja att man är nära att värva bosniske VM-spelaren Vladimir Vranjes från Champions League-laget Pick Szeged.

Han ska bli ny försvarsgeneral.

Vranjes till Malmö.

Det låter något det.

Men det handlar inte om Ljubomir, som i stället väntas bli näste svenske förbundskapten, utan Vladimir.

Det är en prestigevärvning det också, om den går i lås, och visar att Malmö satsar stort för att ta nästa steg till kommande säsong och slåss om en finalplats.

Vladimir Vranjes är bosnisk landslagsman som spelade VM i fjol och som i juni hoppas slå ut Sverige i playoff till nästa års VM.

Fem mål mot Kiel

Den väldige linjespelaren (200 cm/107 kg) kommer från bosniska plantskolan Borac Banja Luka. Efter en säsong med Champions League-spel i spanska Ademar Leon har Vranjes spelat i ungerska storlaget Pick Szeged under tre säsonger. Där var han med och vann EHF-cupen under första året och har sedan spelat Champions League i två säsonger med bland annat Jonas Källman. Båda gångerna har Pick Szeged slagits ut av tyska mästarna Kiel i kvarten respektive åttondelsfinalen. I våras gjorde Vranjes fem mål när Pick Szeged vann hemmamötet med Kiel.

Annars är 27-åringen som bäst i försvaret och tanken är att han ska ersätta Carl-Johan Andersson, som nu lägger skorna på hyllan.

Jagar en niometersspelare

Övergången är inte klar ännu och avgörande är att HK Malmös förmögne gynnare, den kuwaitiske affärsmannen Ahmed Al-Shohomi, skjuter till tillräckligt med pengar, vilket han ska vara beredd att göra.

Malmö jagar också en niometersspelare till sedan vänsternian Daniel Komayesh lägger av för att satsa på den civila karriären.

Sedan tidigare är elitserielegendaren från Lugi, Zoran Roganovic, klar för Malmö, liksom Drotts skytt Anton Blickhammar.

Stian Tönnesen slutar spela och blir huvudtränare i stället för Ulf Sivertsson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM