Kallas konkurrent byter sport - till skidskytte

avRobert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:

Herrmann lämnar längdskidåkningen

Foto: Bildbyrån
Denise Herrmann går i mål bredvid Ida ingemarsdotter under en tävling 2015.

Längdskidåkerskan Denise Herrmann har meddelat att hon byter sport.

Tyskan kommer i fortsättningen satsa på skidskytte.

– Jag har tänkt på det under en lång tid, säger Herrmann enligt Dagbladet.

På OS i Sotji 2014 stod Charlotte Kalla för en fantastisk slutsträcka på stafetten och lyfte Sverige från en tredje- till förstaplats. Trots att hon gick ut 26 sekunder efter Finland och Tyskland lyckades hon köra hem Sveriges första guldmedalj i spelen. Medan Finland tog hand om silvret gick bronset till Tyskland – där Denise Herrmann körde slutsträckan.

Går i andras fotspår

I fortsättningen kommer dock tyskan inte ägna sig åt längdskidor utan istället har Herrmann meddelat att hon från och med nästa säsong kommer satsa på skidskytte.

– Detta beslut och tidpunkten för det kommer säkert överraska många, men jag har tänkt på det under en lång tid, säger Denise Herrmann enligt norska Dagbladet.

27-åriga Herrmann är inte först med karriärsvalet, sedan tidigare har bland andra landsmanninorna Kati Wilhelm och Evi Sachenbacher-Stehle lämnat längdskidåkningen för skidskytte.

Enda mästerskapsmedaljen

– Jag har mycket och tacka längdskidorna för, det har varit en fantastiskt tid med många höjdpunkter. Nu måste jag emellertid sätta nya mål. Jag är medveten om att det är en stor utmaning jag står framför, men jag är övertygad om att jag har mod och beslutsamhet för att klara detta, säger 27-åringen.

OS-bronset i stafetten 2014 kom att bli Denise Herrmanns enda mästerskapsmedalj i längdskidor.

Publicerad: