Vägrar ge upp titeln – inledde snabbast

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Var före Rosberg under båda träningarna - Ericsson testade nyheter

Foto: Sauber
Ericsson testade det så kallade haloskyddet, ett nytt cockpitskydd för föraren.

Nico Rosberg kan vinna VM-titeln på söndag.

Men hans tuffaste konkurrent ger inte upp.

Lewis Hamilton inledde snabbast i Brasilien.

De två senaste årens världsmästare var snabbast på ett varv under både den första och den andra träningen. Hamilton, som vunnit de två senaste loppen, var 0,030 sekunder före Rosberg under det andra träningspasset inför Brasiliens GP.

– Det var en bra dag, vi kunde jobba oss igenom vårt program och bilen känns väldigt bra. Det var väldigt varmt i dag vilket gjorde att det var fysiskt väldigt tufft att köra och det var inte mycket enklare för killarna i garaget. Det är inte lätt att hitta rätt balans i bilen under sådana förhållanden och däcken blir enormt varma, säger Lewis Hamilton.

– Det känns ändå som om vi har bra pace och vi kan vara nöjda med den här starten.

Rosberg har ett övertag

Inför säsongens näst sista deltävling skiljer det 19 poäng mellan honom och VM-ledande Nico Rosberg. Det gör att Hamilton inte själv kan avgöra mästerskapet - är Rosberg tvåa i Brasilien och Abu Dhabi vinner han sin första VM-titel.

– Det var enormt varmt idag, betydligt varmare än vad vi har förväntat oss och vad vi förväntar oss under resten av helgen, det gjorde att det var svårt att förbereda oss för kval och race, säger Rosberg.

- Annars var det en rätt normal fredag. Vi är snabba, men Red Bull är inte långt efter oss. De mjuka däcken slets rätt hårt, framförallt bakdäcken, men överraskande nog så slets även mediumdäcken rätt rejält. Samtidigt tycker jag nog att vi hade en bra pace på longrunsen.

För Marcus Ericsson och Sauber var det en fredag längre ner i resultatlistan. Under det första passet var svensken 17:e man, placeringen bakom sin teamkollega.  Då testade han det så kallade haloskyddet, ett nytt cockpitskydd för föraren.

– Det var intressant, jag tycker att det var positivt och jag hade inga problem med sikten, säger han.

Nyhet för Ericsson

Under eftermiddagspasset var det fem grader varmare och Nasr slutade på plats 17 medan Ericsson var 21:a.

– Tyvärr snurrade jag av på mitt första varv och jag fick en bromsplatta på mina mediumdäck vilket gjorde att vi inte kunde använda dem någonting mer under träningen, säger Ericsson.

– När det gäller de mjuka däcken måste vi jobba lite hårdare för att få dem att fungera bättre. Jag är inte heller nöjd med balansen i bilen, det måste vi också förbättra. Men det är därför vi har fredagens träningspass och vi vet vad vi måste göra för att bli ännu bättre under resten av helgen.

Haas presenterade Roman Grosjean och Kevin Magnussen som förare till nästa säsong. Därmed är det bara två team som inte presenterat sina förare till 2017 - ett av dem är Sauber.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM