Ericsson tvåa i Monaco

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Till Sportbladet: Tycker att jag gjorde allt rätt

Marcus Ericsson körde prickfritt i Monaco.

Det räckte till en andraplats.

- Nu får vi använda detta som en vändpunkt, säger han.

Marcus Ericsson.

Svensken startade det första GP2-loppet i Monaco från ruta tre. Han fick en bra start och tog genast en placering. Den höll han sedan in i mål, även om han pressade segraren Johnny Cecotto hårt.

- Jag tycker att jag gjorde allt rätt, säger Marcus Ericsson till Sportbladet.

- Jag fick till en bra start, vi hade bra fart och jag är väl lite besviken över att jag inte fick pole i kvalet för då hade jag nog kunnat vinna ganska enkelt. Men med tanke på vilken säsong vi har haft så är det jättebra för teamet att få in mig som tvåa och Jolyon Palmer som sexa.

Till den femte tävlingshelgen svängde det nu och du hittade verkligen farten. Vad var det som fugerade nu som inte fungerat tidigare under året?

- Bra fråga, det är svårt att svara på. Jag kände redan under det första varvet i Monaco att det stämde, Jag kom snabbt in i det och Monaco är en förarbana, här gör föraren skillnaden. Vi har haft lite problem med både bilen och körningen hittills och därför känns det extra fint att få till det i just Monaco.

Var detta vändpunkten?

- För mitt självförtroende var det jätteviktigt och vi får använda etta som en vändpunkt.

Andraplatsen betyder att han nu startar som sjua i morgondagens sprintrace. Där har dagens åtta, Stephane Richelmi pole position.

- Det blir naturligtvis tufft, men får jag till en bra start så kan det gå bra. te kan absolut bli en pallplats till, det är inte alls omöjligt med tanke på vilken fart vi har i bilen.

Det loppet startar kl 16.05 lördag eftermiddag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2