Rosenqvist jagar segern i Macao

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Annas motorlista 18/11

Felix Rosenqvist.

1) Felix Rosenqvist

F3-föraren vann prestigefyllda RTL F3 Masters tidigare i år och nu väntar världsfinalen i Macao. Det är ett VM för F3-förare och 20 av förarna som kör F1 i år har kört den tävlingen. För svensken är målet att vinna. Även Jimmy Eriksson finns med på startlinjen.

2) Mikko Hirvonen

Efter det att han fått stryk av Sebastien Loeb så många gånger så byter han nu stall. Till Citroën. Han ersätter Sebastien Ogier. Ogier hade egentligen kontrakt till och med 2013, men det avslutas vid årsskiftet.

3) Jean-Eric Vergne

Lägg namnet på minnet. Han dominerade F1:s juniortester i Abu Dhabi. Han körde för Red Bull och var snabbast under alla tre dagarna, till slut var han bara fyra tiondelar långsammare än världsmästaren Sebastian Vettel.

4) Emil Sajfutdinov

VM-femman från Ryssland fortsätter att köra speedway i Sverige, men han byter Piraterna mot Vetlanda. Förutom ryssen har Vetlanda VM-trean Jaroslav Hampel och VM-fyran Jason Crump i laget.

5) Thed Björck

Mästaren från Camaro Cup ska köra TTA. Det har han själv bekräftat. Enligt Teknikens värld ska han köra för Volvo och bli teamkompis med Fredrik Ekblom. Frågan är om även Robert Dahlgren tar en plats i det teamet? Även Martin Öhlin lämnar STCC för TTA, han ska köra för BMW.

6) Marcus Ericsson

Två bra race i Abu Dhabi, en pallplacering. Det lovar gott inför den nya GP2-säsongen 2012. Då behöver svensken finnas med i toppen av mästerskapet om hans dröm om F1 ska gå i uppfyllelse.

7) Nicky Haden

Den före detta världsmästaren i MotoGP skadades svårare än vad man först trodde i startkraschen i Valencia. Han drabbades av en fraktur på handleden och har nu opererat båtbenet. Han hoppas på att vara frisk till de första testerna som startar den 31 januari 2012.

8) Nick Heidfeld

Tysken lämnade F1 mitt under säsongen. Nu förhandlar han med både BMW och Mercedes om en plats i DTM 2012.

9) Sara Pettersson

Motocrosstjejen har skrivit kontrakt med KTM-teamet MUNN-Racing och ska köra AMA Womens Champinship som ingår i US Nationals 2012.

10) John Hopkins

Amerikanen har haft stora problem med sitt finger efter motoGP-kraschen i Brno för flera månader sedan. Han har tävlat med ett brutet finger, men nu tvingades han till en akut operaton sedan han fått en infektion i fingret. Det var det fjärde ingreppet i det fingret och nu tror läkarna att han är frisk om tre veckor.

Motorstopp

Bernie Ecclestone
Får han ingen bankgaranti från Texas innan nästa vecka är över blir det inget F1-lopp i Texas 2012. Ställs premiären in blir det 19 F1-lopp även 2012, om inte Turkiet får tillbaka sin plats i kalendern. Nästa chans för USA är New York 2013.

ARTIKELN HANDLAR OM