I medaljmatch – en mot 17-åring

SPORTBLADET

Anna Laurell: ”Hon är jävligt
tuff, så jag måste passa mig”

Foto: Laurell ställs mot Claressa Shields i dag.

LONDON. Boxaren Anna Laurell, 32, vann sin första historiska OS-match.

Nu väntar medaljmatch – mot en 17-åring.

– Hon är jävligt tuff, så jag får passa mig, säger Laurell.

Damboxning gör debut på OS-programmet och som första svenska någonsin klev Anna Laurell – som vunnit två VM-guld och tre EM-guld – in i en olympisk boxningsring.

– Det var en stor stund där ute, en historisk dag. Jag har jobbat oerhört hårt för det här och det har varit min dröm under ­ hela min boxningskarriär. Jag började nästan gråta, det tog en stund innan jag samlade mig igen, säger hon.

Efter att OS-nerverna hade släppt kontrollerade den skånska mellanviktaren matchen och vann med komfortabla 24–17 (4–4, 6–3, 7–5, 7–5) mot Naomi-Lee Fischer-Rasmussen, Australien.

”Oerhört lovande”

– Jag hörde publiken och tappade fokus på det sättet. Delar av min familj satt ganska långt fram, jag hörde dem i stället för att fokusera på att jag är där.

Laurell är vidare till kvartsfinal i damernas 75-kilosklass. Där väntar blott 17-åriga amerikanskan Claressa Shields som stod över den första omgången.

– Hon är ung och oerhört lovande. Jag har aldrig boxats mot henne, knappt sett henne. Det enda jag har sett av henne är att hon är oerhört duktig på närkamper och halvdistans, säger Laurell.

En match från medalj

Claressa är bara 17 år. Det blir snudd på barnmisshandel...

– Haha, jag gick min första match när jag var 18, så det är lugnt. Hon är jävligt tuff, så jag får passa mig.

På rutinerade Anna Laurells meritlista finns sedan tidigare

Semifinal betyder automatiskt medalj eftersom det inte är någon bronsmatch.

Anna Laurell, Boxning Vann sin första match mot Naomi-Lee Fischer-Rasmussen från Australien med 24-17. Segern innebär att hon är vidare till måndagens kvartsfinal i damernas 75-kilosklass. Där möter hon 17-åriga amerikanskan Claressa Shields.

STÄLLS MOT 17-ÅRING I KVARTEN

Anna Laurell vann sin första match mot Naomi-Lee Fischer-Rasmussen från Australien med 24-17. Segern innebär att hon är vidare till måndagens kvartsfinal i damernas 75-kilosklass. Där möter hon 17-åriga amerikanskan Claressa Shields.