Euréns bror utkastad efter fräck kupp

SPORTBLADET

”Det såg nog rätt roligt ut”

LONDON/STOCKHOLM. Det var bara en som vann bronset, men plötsligt jublade tre Eurén-bjässar där nere på mattan.

Efter Johans OS-brons i 120-kilosklassen stormade Anton, 25, och Marcus, 19, in från läktaren för att hylla sin bror.

– De kände nog ett enda stort glädjerus, säger Sveriges senaste medaljör.

Det var en märklig syn. Just efter att matchklockan ljudit i bronsmatchen hoppar två hundrakiloskillar iförda trikåer med namnet EURÉN på ryggen ner från läktaren. I full fart springer och studsar de mot svensken på brottarmattan, men strax innan de kommer fram vänder de: en domare och en funktionär har kommit i vägen.

– Jag hade hört lite rykten om att de fått tag på trikåer, så då visste man att vad som helst kunde hända, säger förbundskaptenen Benni Ljungbeck och skrattar.

– Men jag tycker att de fegade ur lite. De borde ha sprungit hela vägen fram till Johan.

Klockan rinner mot midnatt när Johan Eurén når SVT:s studio. Han bär träningsoverall och har tejpat igen ena ögonbrynet som har spruckit.

”Jag är så trött”

När Sportbladet hivar fram en flaska champagne till bronsmedaljören står han länge och fipplar med korken.

– Jag är så trött att jag inte vet var jag ska ta vägen, säger Johan, som gick fem tuffa matcher under dagen.

– Det har varit mycket prat om bröderna. Jag har inte pratat med dem, utan fick just reda på att de var där. Någon berättade en historia att de blev förda ut av säkerhetspersonalen. Jag vet inte hur sant det är, men det låter likt dem.

Sant var det.

Strax efter att Johan Eurén besegrat vitryssen Joseb Tjugosjvili sprang hans yngre bröder Anton och Marcus in för att fira framgången på sitt eget sätt. Upptåget uppskattades dock inte av alla och de båda bröderna fick lämna arenan innan medaljceremonin.

Har du galna brorsor?

– (Skratt). Nä, det kände nog bara ett enda stort glädjerus. Det var ganska oskyldigt.

Brottas också

Förutom att Marcus och Anton är bröder till Johan så är de även brottarkollegor. Marcus var faktiskt den som fick Johan Eurén att börja med idrotten en gång i tiden. När Sportbladet pratar med pappan i familjen så kommer förklaringen.

– Lillebror hade bestämt sig för att börja och då ville han också göra det, så att han inte skulle få stryk av honom, säger Magnus Eurén.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS