Spelarna bedrövade efter krossen

SPORTBLADET

Boson: "Väldigt väldigt ledsen"

Sverige var chanslöst mot Frankrike och är nu på väg ut från OS.

Spelarna själv var bedrövade efter förlusten.

– Jag är faktiskt bara väldigt väldigt ledsen just nu, säger vänstersexan Matilda Boson till SVT.

Sverige var i desperat behov av en seger mot Frankrike. Men de var aldrig ens nära.

Fransyskorna tog kommandot direkt och gick upp till 8-2 som blev 16-11 i halvtid. I andra halvlek fortsatte raset och matchen slutade 29-17.

Insatsen kritserades hårt från experthåll och även spelarna var självkritiska – och kanske allra mest bedrövade.

– Så här kan man inte spela på ett OS, mästerskap eller träningsmatch. Man kan inte ens träna på den här nivån, säger Linnea Torstensson till SVT.

Boson bedrövad

Matilda Boson har genom turneringen varit Sveriges kanske bästa spelare. Efter förlusten var det med blanka ögon hon intervjuades i SVT.

– Jag är faktiskt väldigt, väldigt ledsen. Jag vet inte vad jag ska säga, det känns otroligt konstigt att vi spelar som vi gör. Vi ska vara bättre än vad vi är i dag. Punkt, säger hon.

Fortsättningen blir tuff för svenskorna som måste vinna både de återstående matcherna och samtdigt ha tur med de övriga resultaten för att gå till kvartsfinal.

– Vi måste gå hem och bestämma oss för att de kommande två matcherna blir otroligt viktiga, inte bara för oss utan de blir viktiga även för framtiden i handbollen. Vi måste visa vad vi går för och visa någon form av vinnarkultur, säger Boson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS