Ett svängigt stjärnmöte

Av: Per Bjurman

Publicerad:

Henke till Sportbladet om att repa med McEnroe: ”Jag hör inte vad vi spelar”

Foto: PONTUS HÖÖK
Lundqvist och McEnroe repade inför välgörenhetsgalan Rangers-affilerade organisationen Garden of Dream.

Båda är kända för temperament lika heta som genomsnittliga Sex Pistols-riff.

Så det var förstås bara passande att det blev ett satans liv när Henrik Lundqvist och John McEnroe rockade tillsammans på Manhattan i natt.

– Är det högt? Ja, själv hör jag ingenting av vad vi spelar, sa en skrockande Henke till Sportbladet.

Ja, Kung Henrik höll alltså show i New York i natt.

Men den här gången hade han lämnat målvaktsutrustningen hemma och i stället hängt på sig en elgitarr för att tillsammans med kompisarna i bandet Noise Upstairs – bland dem tennislegendaren John McEnroe och Springsteen-trummisen Max Weinbergs son Jay – uppträda på en välgörenhetsgala för Rangers-affilerade organisationen Garden of Dream på lilla rockklubben Canal Room.

Sportbladet var som enda svenska tidning med under soundcheck tidigare på eftermiddagen och kunde konstatera att herrarna Lundqvist och McEnroe spelar rock på ungefär samma sätt som de spelar tennis respektive hockey.

Öronbedövande väsen

Johnny Mac dundrade iväg ackord som vore han precis i stånd att smasha in en matchboll mot Björn Borg i Wimbledon och Lundqvist kompade samma beslutsamhet som när han trycker undan Tomas Holmström-typer ur sin målgård.

Resultatet:

Ett dånande, öronbedövande rock ’n’ roll-väsen, definitivt olikt allt som brukar höras på fina välgörenhetsgalor.

– Är det högt, skrockade Henke mellan två låtar och torkade ett par droppar svett ur pannan som en annan Jimi Hendrix.

– Ja, själv hör jag ingenting av vad vi spelar.

Lirade Kings of leaon

Det gjorde inte McEnroe heller, gav ljudteknikern ingående instruktioner och räknade sedan in Kings of Leons ” Use Somebody”. Men det lät fortfarande likadant.

Som att två idrottsstjärnor med berömda temperament levde ut sina aggressioner med gitarrer i stället för med racket och plockhandske.

TITTA, HÄR ÄR FLER IDROTTSSTJÄRNOR SOM GILLAR MUSIK

Pernilla Wiberg, 41, alpint

1991 gav hon ut singeln ”Privilege” som uppmärksammades stort i Sverige. Det blev dock ingen fortsättning som artist för ”Pillan” och hon fick desto större framgångar i skidbacken.

Yannick Noah, 51, tennis

Efter att tennisen var ett avslutat kapitel valde Yannick Noah att satsa på en musikkarriär. Han har släppt flera album, det senaste 2010, och uppträtt på scener över hela Europa.

Tony Parker, 29, basket

När den franske NBA-stjärnan 2007 gav ut singeln ”Balance-toi” låg den under en vecka på förstaplats på en fransk topplista. Rap är det som gäller för Parker och han har släppt ett album än så länge.

Carl Lewis, 50, friidrott

Nio OS-guld räckte inte för Carl Lewis. Under 80-talet gav sprint- och längdhoppsgiganten dessutom ut tre singlar, den mest kända ”Break It Up”, som minst sagt fick svala mottaganden.

Shaquille O’Neal, 39, basket

Den över två meter långe basketgiganten är kanske ingen jätte inom musikbranschen. Men faktum är att O’Neal gjort fem studioalbum där han rappar med gott resultat.

Mats Wilander, 47, tennis

Det är ingen hemlighet att Mats Wilander gillar att klicka på gitarren när han inte ägnar sig åt tennis. 1991 gav han ut singeln ”När man har funnit glädjen” och följde sedan upp med några låtar till.

Manny Pacquiao, 33, boxning

Inne i boxningsringen är ”Pacman” stenhård. Utanför sjunger han desto lugnare, och med cover-framträdanden på ”Jimmy Kimmer Live!” och släppta album i Filippinerna verkar han mena allvar med sin musiksatsning.

André Myhrer, 29, alpint

Vid sidan om slalomen spelar André Myhre gitarr i bandet ”Segertåget”. Inför OS i Vancouver 2010 lanserades singeln ”Kommer hem med metall”, och mycket riktigt knep Myhrer en bronsmedalj.

Deion Sanders, 44,

amerikansk fotboll

Hall of Fame-invalde Deion Sanders är ganska okänd i Sverige och så även hans enda album från 1994. Tur är nog det för han insatser som musiker är betydligt sämre än hans insatser i NFL.

Bob & Mike Bryan, 33, tennis

Tennis och musik verkar gå hand i hand. Dubbelspecialisterna och tvillingarna Bryan gjorde 2009 singeln ”Autograph”, där nuvarande världsettan Novak Djokovic även medverkar.

Publicerad: