Dubbelseger av svenske rookien

avAnna Andersson

Publicerad:

”Jag har inte hunnit smälta det här ännu”

Foto: Biogas.se
Kristoffersson.

Johan Kristoffersson kom som en rookie till Italien.

Han lämnar den andra tävlingshelgen med en dubbelseger och ledningen av mästerskapet.

Den 23-årige svensken hade vissa förhoppningar om en pallplats när det var dags för den andra tävlingshelgen i den internationella toppserien Superstars. Lopp tre och fyra  avgjordes på klassiska Imola och bland konkurrenterna fanns flera förare med meriter från formel 1.

– Men jag hade aldrig en tanke på att jag skulle kunna vinna båda racen, säger Johan, som tävlar för Audi Sport Italia med stöd av pappa Tommys team, Kristoffersson Motorsport.

Femma i första tävlingen

Svensken var femma under den första tävlingen, men på Imola var han snabbast på den första träningen, på kvalet och i båda loppen. Det första loppet var mycket jämnt, svensken som startade från pole hade Gianni Morbidelli direkt bakom sig och det var också italienaren, som har meriter från F1, som tog upp jakten på svensken. Fajten pågick in på det sista varvet när Morbidelli attackerade Kristofferson bakifrån, men tryckte in fronten varpå bilen fattade eld. Han tvingades bryta loppet och Kristoffersson tog sin första riktigt stora seger.

I det andra racet handlade det om omvänd startordning och Johan Kristoffersson statade då från ruta åtta, men han planerade loppet väl och vann sin andra seger för helgen och  därmed tog han även ledningen i mästerskapet.

”Inte hunnit smälta det”

– Jag vet egentligen inte vad jag ska säga, men självklart är det här min största framgång hittills i karriären. Jag hade aldrig tävlat på Imola tidigare och så kunde jag, med hjälp grabbarna hemifrån, ta en dubbelseger. Vilken fantastisk helg, säger han  i ett pressmeddelande.

– Jag har inte hunnit smälta det här ännu, men att stå överst på prispallen och lyssna på den svenska nationalsången var rätt fränt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport