Skidskytteherrarna har landat i Sverige

1 av 4 | Foto: Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN

avStaffan Dickson

SPORTBLADET

De imponerade i liggande och stående skytte i OS i Sydkorea.

Efter 750 mil sittande landade i kväll de svenska skidskytteherrarna på Arlanda.

– Vi har fått visa oss från vår bästa sida under OS, säger Fredrik Lindström till SVT.

Peppe Femling, Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson och Fredrik Lindström tog ett sensationellt guld i herrarnas skidskyttestafett. Samuelsson tog dessutom ett individuellt silver i jaktstarten.

I kväll landade de svenska hjältarna på Arlanda där de välkomnades med blommor och hurrarop.

– Det känns härligt att vi har fått visa vilket fint gäng vi är, allt från ledare och vallare till dam- och herrtruppen. Vi har fått visa oss från vår bästa sida under OS. Att få komma hem med en guldmedalj också, det känns helt magiskt, säger Fredrik Lindström, som körde slutsträckan i stafetten, till SVT.

Även Sebastian Samuelsson betonade den svenska laginsatsen.

– Vi är ihop kanske 200 dagar varje år och tränar och tävlar tillsammans. Man blir ganska tajta när man står där och delar svettdroppar, säger han.

Ska krama Hanna Öberg

Peppe Femling möttes upp av stora delar av sin familj på Arlanda. Han säger att den svenska succén har varit ”en vision långt där inne”.

– Men att det skulle bli ett sånt här drömscenario med Sverige och Norge i sista skyttet och Fredrik Lindström som drar det slängts strået, det var en bonus.

Jesper Nelin sa att det första han ska göra när han kommer hem är att krama flickvännen Hanna Öberg som tog ett individuellt guld och ett silver i damernas stafett på OS.

ARTIKELN HANDLAR OM