von Eckermann vann Europafinalen i Göteborg

Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Henrik von Eckermann vann – med hästen Mary Lou – för andra året i rad Europafinalen i hoppning i Scandinavium.

– Det känns fantastiskt att göra det här på hemmaplan, säger han till SVT efter tävlingen.

Tävlingen i Göteborg var den sista i Västeuropas världscupliga, med viktiga poäng på spel inför vårens final i Paris. Elva ekipage var felfria och gick till omhoppning. Bland dem fanns två svenskar.

Evelina Tovek startade först av alla i grundomgången och imponerade med en felfri ritt på Castello som fick hemmapubliken i Scandinavium att jubla. Ekipaget rev ett hinder i omhoppningen. Det räckte till en tiondeplats.

Henrik von Eckermann "nollade" också på Mary Lou i första rundan. Han var redan klar för finalen, efter en stark inomhussäsong, men ville förstås gärna vinna igen i Göteborg – som han gjorde i fjol. Von Eckermann följde upp med en ny felfri ritt i omhoppningen.

I och med segern vinner Henrik von Eckermann den västeuropeiska ligan. Han är den andra svensken någonsin att lyckas med detta – efter Rolf-Göran Bengtsson.

Lindelöw tolva efter rivning

Hemmaryttaren med mest på spel var Douglas Lindelöw, som före tävlingen låg på en av de sista finalkvalificerande placeringarna i världscuptabellen. Lindelöw på Zacremento fick en bra tid i grundomgången – men rev ett hinder på vägen. Det räckte till tolfte plats, direkt efter de felfria, och fem världscuppoäng.

Peder Fredricson gjorde en bra ritt på Zaloubet, men rev det sista hindret – liksom många andra.

Rolf-Göran Bengtsson gjorde en bra runda på lovande Oak Grove's Carlyle, men rev också ett hinder. Stephanie Holmén gjorde två rivningar med Flip's Little Sparrow.

ARTIKELN HANDLAR OM