Från Baywatch – till NASCAR

avAnna Andersson

Publicerad:

Pamela Andersons nya karriär: Teamchef för eget racingstall

Foto: ARKIV
Det är så här vi är vana att se Pamela Anderson – som livräddare i 90-talsserien ”Baywatch”. Nu blir hon teamchef för ett eget racingstall.

Från Baywatch till racing.

Pamela Anderson har en ny karriär.

Som teamchef.

– Snabba bilar och snabba kvinnor funkar bra tillsammans, dessutom är vi omgivna av män, säger hon.

Skådespelerskan som blev känd tack vare en strand och en röd bikini har nu bestämt sig för att byta havet och stranden mot racingbanan.

Och ett eget racingstall, Downforce1 som ska köra i den europeiska LeMans Series.

Det finns även en möjlighet att hon startar ett eget stall i den amerikanska serien NASCAR till den kommande säsongen.

– Jag har tävlat i USA under många år och där lärde jag känna Pamela, säger stallets förare Marcus Fux till motorsportmagazin.

För tre år sedan träffades de igen på en bal i Wien och bestämde sig för ett samarbete.

– Förra året fick vi idén om att starta en satsning med ett eget team. Det var hennes idé och hon ville gärna stötta stallet med sitt namn.

Hon är nu stallchef, men har inte satsat några pengar i projektet, det har andra sponsorer.

– Det härliga med Pamela är att hon verkligen engagerar sig, det handlar inte bara om hennes namn utan hon är verkligen närvarande.

Men till säsongsstarten i den europeiska LeMansserien i helgen finns teamet inte på plats. Deras bil är inte färdig. Målsättningen är att finnas med i de kommande fyra deltävlingarna i Zolder, Donington, Brno och Algarve.

– Snabba bilar och snabba kvinnor funkar bra tillsammans, dessutom är vi omgivna av män. Jag älskar det, säger hon till ICM.

– Jag är verkligen stolt över stallet, killarna har lyckats med det omöjliga och byggt upp ett stall p bara fyra månader och jag längtar verkligen efter att få se min bil på banan, jag kan knappt tro att det är sant. Håll ögonen på oss, vi har ljusblått och vitt, mina favoritfärger.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport