Simone Biles: Jag blev sexutnyttjad av Larry Nassar

Av: Staffan Dickson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AP

Läkaren Larry Nassar, 54, har dömts för barnporrbrott och erkänt att han förgripit sig på flera gymnaster.

Nu säger den fyrfaldiga olympiska mästarinnan Simone Biles, 20, att hon är en av dem.

”Jag kommer vara tvungen att regelbundet återvända till samma träningsanläggning som jag blev utnyttjad på”, skriver hon på Twitter.

Nassar, som var läkare för USA:s gymnastiklandslag i 30 år, fängslades i december och avtjänar just nu ett 60-årigt fängelsestraff efter att barnporrbilder upptäckts på hans dator. Han inväntar också en dom efter att ha erkänt övergrepp på flera kvinnliga gymnaster.

I ett inlägg på Twitter skriver Simone Biles att hon är en av dem som Nassar förgripit sig på.

”Jag är också en av de överlevande som blev sexuellt utnyttjad av Larry Nassar.”

”Var ett monster”

Simone Biles tränar för OS i Tokyo 2020 och konstaterar i inlägget att hon regelbundet kommer att vara tvungen att återvända till samma träningsanläggning som hon blev utnyttjad på.

”Jag vet att den här hemska erfarenheten inte definierar mig, jag är mycket mer än det här. Jag är unik, smart, talangfull, motiverad och passionerad. Jag har lovat mig själv att berättelsen om mig ska vara mycket större än det här och jag lovar er alla att jag aldrig kommer ge upp”, skriver Biles.

Tidigare har landslagsgymnasterna McKayla Maroney och Aly Raisman anklagat Nassar för övergrepp.

– Han förgrep sig på mitt självförtroende, han förgrep sig på min kropp och han gav mig sår i mitt psyke som kanske aldrig läker, har den olympiska guldmedaljören Maroney sagt enligt TT.

– De sa att han var den bäste läkaren i hela USA:s OS-organisation. De sa att vi hade tur som fick gå till honom. I själva verket var han ett monster, har Raisman sagt i CBS-programmet ”60 minutes”.

Ordförande avgick

Efter att Larry Nassars beteende blev känt har det amerikanska gymnastikförbundets ordförande Steve Penny avgått. Han har bland annat kritiserats för att ha agerat för långsamt.

– Mitt beslut att kliva av beror enbart på att det är det bästa för USA:s gymnastikförbund just nu, sa Penny.

När Larry Nassar framträdde i rätten i december ska han via sina advokater låtit meddela att han är ”djupt ångerfull”.

Publicerad:

LÄS VIDARE