Klart: SVT får visa bilder från OS

”Inga ambitioner att stänga ute någon”

Foto: AFP
SPORTBLADET

SVT kommer kunna sända klipp från OS i sina nyhetssändningar.

Det bekräftar rättighetsinnehavaren Discovery för Dagens Media.

– Vi har inga ambitioner på att stänga ute någon från att göra ett bra nyhetsarbete från OS, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Efter att SVT förlorade sändningsrättigheterna till OS inför 2014 har tv-kanalen till stora delar varit portade från spelen. I Sotji för fyra år sedan fick kanalen bara begränsade klipprättigheter och saknade helt möjligheten att göra intervjuer på ackrediterat område. 2016 valde SVT sedan att inte ens ansöka om OS-rättigheter.

”Tycker det är väldigt bra”

När sändningsrättigheterna nu flyttat från MTG till Discovery öppnas dörren för SVT igen. Discoverys sportchef Emir Osmanbegovic bekräftar för Dagens Media att parterna är överens om såväl nyhetsrätten till klipp från tävlingarna som ackrediteringar till SVT:s personal.

– Vi tycker det är väldigt bra att public service kan göra det här. Vi har inga ambitioner på att stänga ute någon från att göra ett bra nyhetsarbete från OS, säger Osmanbegovic som inte vill bekräfta hur långa klipp SVT därmed kommer få visa från spelen i sina nyhetssändningar.

– Det kan jag inte uttala mig om.

Sportbladet visar alla höjdpunkter

Sedan tidigare är det klart att Sportbladet i samarbete med Discovery kommer visa höjdpunkter från tävlingarna samt tv-intervjuer från OS-området.

Direktsändningarna från tävlingarna kommer fortsatt att visas exklusivt på Discoverys kanaler.

Svenska fanbärare i vinter-OS 00:45