Inget OS för Majorov

Av: TT

Publicerad:
Foto: AP TT / NTB SCANPIX

Det blir inget OS för konståkaren Alexander Majorov, uppger Radiosporten

"No Olympic ticket for me" (ingen OS-biljett för mig), skriver han på sitt Instagramkonto.

Alexander Majorov slog till med personbästa i det fria programmet vid konståknings-EM i Moskva och slutade sjua.

– Det gick nästan felfritt, lite småsaker på två hopp. Men allt som allt var det riktigt bra. Det var skönt att åka i dag på isen, man kände kontroll på sin egen kropp, säger Alexander Majorov vars bästa EM-placering är en sjätte plats för fem år sedan.

Placeringskravet för att få åka ett OS är topp åtta i internationell konkurrens, där EM alltså inte räknas då amerikanska och asiatiska åkare inte är med.
– Enligt reglerna ska det (Majorovs EM-resultat) inte räcka. Men vi får se och hoppas, säger Svenska konståkningsförbundets sportchef Anna Hörnqvist.

Pappan irriterad

Den S:t Petersburg-födde svensken slutade på en skrällartad 14:e plats vid OS i Sotji för fyra år sedan. Då tog Sveriges olympiska kommitté (SOK) ut honom på det så kallade framtidskriteriet. Men nu bekräftar Majorov själv genom sitt intsagramkonto att det inte blir något OS i Pyeongchang för hans del.

Tränaren, tillika pappa, Alexander Majorov senior är inte nöjd med beslutet.

– Jag är irriterad. För mig är det helt fel beslut. Sverige är inte ett speciellt stort land och behöver representeras i OS. Alexander har kämpat för den här platsen, säger Majorov senior till Expressen.

Publicerad:

LÄS VIDARE