Sebastien Ogier behåller ledningen i Monte Carlo

Foto: JEAN-PIERRE CLATOT / AFP
Sebastien Ogier behåller ledningen i Monte Carlo
SPORTBLADET

Sebastien Ogier leder VM-rallyt i Monte Carlos.

Tack vare publiken.

De hjälpte honom att dra upp bilen ur diket.

Fredagen i Monte Carlo blev precis lika tuff som förarna hade förväntat sig. VM-premiären i rally avgörs i de franska alperna och regnet piskade över vägarna under en stor del av dagen.

Inför etappen ”Roussieux - Eygalayes 2” hade hemmaföraren och världsmästaren Sebastien Ogier ett försprång på närmare 40 sekunder, men han tappade kontrollen över bilen i en hårnål och landade i diket.

Med hjälp av publiken fick han upp bilen på vägen igen och tappade inte mer än 20 sekunder på den incidenten.

– Om vi inte hade snurrat hade det naturligtvis varit bättre, men vi leder även om försprånget hade kunnat vara större, säger Sebastien Ogier.

Sebastien Ogier leder i Monte Carlo

På dagens sista etapp tappade han ytterligare 4,4 sekunder på Toyotas nyförvärv Ott Tänak och nu är avståndet mindre än 15 sekunder inför lördagen.

– Jag kunde knappt sova i natt och därför hade jag svårt att koncentrera mig på slutet och jag hade också problem med ögonen, förklarar Ogier.

För VM-tvåan Thierry Neuville var fredagen bättre än torsdagen, då han tappade fyra minuter i en snövall. Han var snabbast på den åttonde specialsträckan, men har fortfarande fyra minuter upp till ledningen.

VM-rallyt i Monte Carlo pågår till och med söndag.

Följ rally-VM i Sportbladets guide - alla datum, tider, förutsättningar och svenskar

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

WRC