Ny uppvisning av Varenne

SPORTBLADET

Tog hem Hugo Åbergs - men snart är karriären över

Veni, vidi, vici, "Il Capitano"! Varenne gjorde det igen, kom, sågs och segrade. Vann anrika Hugo Åbergs Memorial på strålande 1.10,0 över den engelska milen. Ett nytt prydligt rekord för loppet.

Det spelade ingen roll att världens bästa travhäst tvingades trava utvändigt om ledande Legendary Lover K. större delen av loppet. För mitt på upploppet tog "Il Capitano" över befälet och vann hur säkert som helst.

Varenne visade också sin tacksamhet mot den stora publiken genom att posera framför dem innan det bar iväg till vinnarcirkeln för att ta emot prischecken på en miljon kronor.

Har fem, sex lopp kvar

För segerkusken Giampaolo Minnucci och tränaren Jori Turja fortsätter segertåget mot Solvalla och nya miljoner. Skulle hästen vinna samtliga lopp i World Cup Trot, vilket är högst troligt, blir det cirka 15 extra miljoner i bonus. Enligt tränare Turja återstår fem, sex lopp innan den fantastiska karriären är till ända.

Sedan väntar avel och sköna kärleksstunder. Att karriären ska avslutas i hemlandet Italien är naturligtvis självklart och förbestämt.

Den uppvisning Varenne svarade för i går är bland det värsta man skådat. Han spelar helt enkelt i en egen division och är utan tvekan en världsartist.

Gert Lengstrand