Kraschade på grund av hund – nu svensk mästare

SPORTBLADET

Michael Olsson har fått sin revansch

1 av 2 | Foto: Michael Olsson på sjukhuset där han fick plåstras om rejält.

Knappt två veckor efter den allvarliga kraschen som orsakades av en hund:

Nu är Michael Olsson svensk mästare.

– Kompisarna spelade låten "Who let the dogs out" innan SM, det har varit många sådana skämt, säger cyklisten till Sportbladet.

Tio stygn i ansiktet och en fraktur på näsan.

Då kom ändå Michael Olsson lindrigt undan kraschen i Vätterns GP, cykeltävlingen där han var i överlägsen ledning men föll till marken efter att en hund sprungit in framför honom.

Olsson var dock snabbt uppe på hojen och knappt två veckor efter den allvarliga incidenten vann han i går SM i skånska Åstorp.

Vill anmäla hundägaren

– Jag kunde ju aldrig köra Vätternrundan, jag trodde att det skulle vara en dålig uppladdning inför SM. Men det gick ju bra ändå, det kändes skönt att få det här svaret, säger Olsson och berättar att han fortfarande har skrapsår och ärr i ansiktet.

Han är fortfarande kritisk hur hunden kunde springa in framför honom – och funderar på att anmäla hundägaren.

– Alltså, jag gillar hundar. Det är inget illa menat mot just den där hunden, men jag kan tycka att hundägaren måste ta mer ansvar. Det kan hända vad som helst, jag hade tur i oturen, säger Olsson, vars kompisar också har roat sig åt hundincidenten.

"Alla var kopplade"

Inför helgens SM laddade teamet upp med att tillägna Michael Olsson en sång.

– Innan vi skulle testcykla SM-banan spelade mina kompisar låten "Who let the dogs out". Det har varit många sådana skämt, säger han.

Men inga hundar i vägen den här gången?

– Nej, nu var alla kopplade.

Hur det har gått med Atos, som hunden heter, sedan han intog tävlingsbanan? Enligt bloggen atosvillhem är han fortfarande på fri fot. Men har inte synts till på ett tag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Cykelsport