Hamilton kraschade i 200 km/tim

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Mercedes tvingades parkera redan innan lunch, snabbast var Lotus och Romain Grosjean.

1 av 6 | Foto: Getty Sports

Lewis Hamilton hann köra 15 varv.

Sedan kraschade han.

Återigen fick Mercedes parkera bilen redan innan lunch.

Mercedes har haft en tung inledning av säsongen, Nico Rosberg fick  parkera efter en halvtimme i går och i dag var det Lewis Hamiltons tid att sätta sig i den nya bilen. Han körde 15 varv, hade den näst snabbaste tiden, men när han körde i en hastighet av 200 km/tim försvann bromstrycket bak och han körde över gruset in i en däckstapel.

Där tog hans första dag i Mercedes slut.

– Starten var bra, men tyvärr hade vi ett problem och det tvingades oss att avsluta dagen tidigt. Det är sådant som händer och det är en del av försäsongen, säger Hamilton i ett pressmeddelande.

- Men sett till de varven jag körde i dag så fick jag ändå en positiv känsla för bilen.

Stora skador

Skadorna på bilen var så stora att Mercedes tvingades tillbringa dagen i garaget istället för på banan. Totalt har tyskarna kört 29 varv, 128 km på två hela dagar, det är klart mindre än konkurrenterna där Mark Webber exempelvis redan har kört 770 km under två dagar i sin Red Bull.

Mästarstallet ägnade förmiddagen åt longruns och testade tillförlitligheten och däcken. Själv var Webber nöjd, men klagade ändå lite på att bilen understyr.

Grosjean snabbast

Snabbast under den andra dagen var Lotus Romain Grosjean, sex tiondelar bättre än vad McLarens Jenson Button körde ett varv på under den första dagen. Han var den enda föraren av de nio främsta som förbättrade sin tid under eftermiddagen. Han tvingade dock passet att avslutas tre minuter före utsatt tid när han stannade mellan kurva tre och fyra, ungefär samtidigt blev Nico Hülkenberg stående mellan kurva åtta och nio. För hans del bekräftar Sauber att det handlade det om bränsletester.

I morgon fortsätter testerna, hos Lotus är det då Kimi Räikkönens tur att ta över ratten.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN