Svensk talang kör i Vettels hjulspår

avAnna Andersson

Publicerad:

Felix Rosenqvist satsar på att vinna titlen i EM

Felix Rosenqvist vann flest lopp i F3 Euro Series förra året.
Felix Rosenqvist vann flest lopp i F3 Euro Series förra året.

Jakten mot en plats i F1 fortsätter.

I mästaren Sebastian Vettels hjulspår.

– Jag är här för att vinna race, och för att vinna titeln, säger Felix Rosenqvist.

Den 21-årige svenskens om var tvåa i världsfinalen för F3 förra året fortsätter sin satsning tillsammans med Mücke Motorsport i Formel 3.

Förra året körde han F3 Euro Series och EM, men till årets säsong är det FIA Formula 3 European Championship som gäller. Mästerskapet är sanktionerat av internationella bilsportförbundet FIA och nu möts förare från tidigare F3 Euro Series, får brittiska F3 och från tyska F3. Mer andra ord blir det stora startfält med de allra bästa förarna och svensken ska köra i samma stall som Roy Nissany, Israel, australiensaren Mitchell Gilbert och tyske fjolårskollegan Pascal Wehrlein.

– Det känns väldigt skönt att äntligen kunna presentera mina planer för 2013, och att få fortsätta att tävla tillsammans med gänget i Mücke Motorsport under ytterligare en säsong, säger Felix Rosenqvist som var den mest segerrika föraren under fjolårets säsong i F3 Euro Series.

–  Det har varit en lång vinter med många smickrande erbjudanden att ta ställning till, men jag är övertygad om att det här är det bästa alternativet för min karriär. FIA Formula 3 European Championship kommer att se till att alla de bästa teamen och förarna samlas för ett enda, gemensamt F3-mästerskap, och det tilltalar verkligen mig. Konkurrensen kommer att bli ännu tuffare än i fjol, men mot bakgrund av hur vi avslutade förra säsongen är det bara en sak som gäller för mig i år; jag är här för att vinna race, och för att vinna titeln.

I Vettels fotspår

Mücke motorsport är ett etablerat team bland annat har den flerfaldige F1-mästaren Sebastian Vettel kört för stallet ( Formel BMW ADAC), det har även anan dra förare med F1-meriter som Robert Kubica, Chrisstian Klien och Sebastien Buemi (F3). Stallet finns även respresenterat i DTM och GP3.

– Felix är exceptionellt snabb – definitivt en av de allra snabbaste förarna på gridden – och vi trivs oerhört bra med honom även på det personliga planet, säger stallchefen Peter Mücke i ett pressmeddelande.

–  Han är utan tvekan en av favoriterna till titeln i år och vi kommer att göra allt vi kan för att ge honom rätt förutsättningar att vinna. Våra förare kommer att komplettera varandra väl, och Felix blir återigen en stor tillgång för oss.

Säsongen inleds på Monza den 23-24 mars, de första testerna körs i Spanien under den 8-9 mars.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport