Succé för Volkswagen

Publicerad:

SPORTBLADET

Johan Kristoffersson har drömläge inför STCC-finalen

Johan Kristoffersson var snabbast i sin Volkswagen Team Biogas.
Johan Kristoffersson var snabbast i sin Volkswagen Team Biogas.

Ett drömkval för Johan Kristoffersson.

Nu blir det kamp om STCC-titeln inför minst 15 000 åskådare.

- Vi gjorde vad som var nödvändigt för att hålla kvar hoppet om att kunna erövra förartiteln här i morgon, säger stallchef Tommy Kristoffersson.

Rickard Rydell vann STCC förra året och leder också serien inför lördagens final på Solvalla, men han får tuff konkurrens av Volkswagens Johan Kristoffersson som ligger trea i mästerskapet.

Volkswagen Team Biogas, som har en 30 kg lättare bil än Chevrolet på grund av en regeländring inför finalen, gjorde succé under kvalet.

 Johan Kristoffersson, Johan Stureson och Patrik Olsson tog de tre främsta platserna i Q1, kvalet till lördagens första heat och i kvalet till säsongen sista race var Olsson snabbast, Kristoffersson trea och Stureson fyra.

– I Q1 tycker jag att jag fick ut allt, men Q2 var inte klockrent. Jag hade gärna stått i pole position i båda heaten i morgon, säger Johan Kristoffersson.

- Men det betyder inte att vi ska ta ut något i förskott. Min inställning är att jag fortfarande ska och måste vinna båda finalracen för att kunna åka härifrån som mästare, säger Johan Kristoffersson i ett pressmeddelande.

Tyngre för Rydell

Hans tuffaste konkurrent Rickard Rydell startar som femma i de båda heaten och mästerskapstvåan Michel Nykjaer, även han Chevrolet, var trea och fyra.

- Ett ganska väntat resultat, men det betyder självklart inte att vi är nöjda med två femteplatser. Jag gjorde inga större misstag i något av passen, men farten räckte helt enkelt inte till. Med hela sex hårnålar är banan på Solvalla väldigt speciell, och den passar oss inte fullt ut, säger Rydell i en kommentar.

- Jag har dock några poäng tillgodo på Michel och Johan, och vi har två race kvar att köra innan det är avgjort. Allt kan hända i morgon, och vi kommer att slåss till sista varvet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN