Svensk kan vinna VM

SPORTBLADET

Felix Rosenqvist står i första startled i Macau

Felix Rosenqvist mot ännu en seger?

Felix Rosenqvist har drömt om en seger i Macau.

I morgon har han chansen.

Han startar somt tvåa.

I helgen avgörs det prestigefyllda stadsloppet i Macau, dit är världens 30 bästa formel 3-förare inbjudna och under tre dagar har de kvalat för att få så bra startpositioner som möjligt.

I första startled står Felix Rosenqvist.

Han var tvåa i kvalificeringsracet.

- Det här racet bekräftade att vi har fart nog för att slåss om segern den här helgen, men i morgon kan verkligen allting hända - det kommer att bli ett oerhört tufft race, och jag är redo för det, säger han.

Hade ledningen

Svensken tog ledningen i kvalracet, men blev sedan omkörd av Antonio Félix da Costa och efter tio varv var han 1,559 sekunder efter.

- Jag fick en riktigt bra start och kunde ta mig upp i ledning direkt, men faktum är att den antagligen var lite för bra. Jag fick klyva all luft ner mot Mandarin utan någon slipstream, och António kunde helt enkelt köra förbi mig i betydligt högre fart. Därefter handlade det mest om att kontrollera saker och ting, och vi kunde ganska snabbt öppna upp en liten lucka till resten av fältet, säger han.

- Jag fortsätter att trivas otroligt bra i bilen, och utan att säga för mycket tror jag att jag hade kunnat köra ytterligare lite snabbare idag. Kvalificeringsracet handlar dock om att inte bli indragen i några problem och att ta sig i mål bland de fem-sex främsta, så det fanns ingen anledning att riskera något när jag redan var uppe på andra plats.

I Sennas hjulspår?

Svensken kör nu i Macau för tredje gången. Han var trea i EM-serien för F3-förare och fyra i F3-Euro Series. Förra året vann han den prestigefyllda tävlingen RTL-masters.

Han jagar nu ännu en seger som kan betyda mycket för karriären, i Macau har tidigare förare som Ayrton Senna, Michael Schumacher och David Coulthard vunnit.

För den andra svensken, Jimmy Eriksson, har det varit tyngre. Han startar som 17:e man.

Nu jagar han ännu en seger som kan betyda mycket för karriären, i Macau har tidigare förare som Ayrton Senna, Michael Schumacher och David Coulthard vunnit.

För den andra svensken, Jimmy Eriksson, har det varit tyngre. Han startar som 17:e man.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport