Slovakienproffset fast på bänken: ”Är tufft”

SPORTBLADET

Sverige är en match i från EM-kvartsfinal

LILLE. Sverige är en match från kvartsfinal.

Och taktiken för att knäcka Slovakien är enkel.

– Det handlar bara om att spela vårt tajta, tuffa och fysiska försvarsspel, säger Slovakienproffset Kadidja Andersson, 33.

Om Sverige vinner mot Slovakien är kvartsfinalplatsen säkrad. Kvällens motståndare har förlorat alla sina matcher i mellanrundan och är i princip borta från slutspel.

Uppgivet Slovakien

– Vi hade haft en chans om vi vunnit mot Italien och nästa mot Sverige. Men nu tror jag inte att vi gör det, säger Klaudia Lukacovicova.

Kadidja Andersson, som spelat med Lukacovicova i slovakiska MBK Ruzomberok, är inne på samma spår.

– Man känner att luften gått ur dem lite grann. Det känns som att vi har lite av ett mentalt övertag. Det handlar bara om vårt vanliga tajta, tuffa tajta försvar så ska det gå bra, säger hon.

Förbundskapten Lars Johansson håller med.

– Vi ska försöka få upp ett oerhört aggressivt försvar. Kan vi hålla det i 40 minuter tror jag att vi har en fördel. Slovakien ska vi nog att kunna mala ner, säger han.

Nöter bänk

Andersson började i startfemman och fick stort förtroende av förbundskaptenen. Men hon har gått från att snitta 18 minuter i de första tre matcherna till bara 6,5 minuter i de två senaste.

– Det är jättetufft. Jag har inte riktigt varit i den här situationen förut med landslaget. Det finns inte så mycket att göra förutom att inte ge upp och försöka bevisa att man ska få speltid, säger hon.