F1-basen: Hamilton till Ferrari vore fantastiskt

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Ny pole position – men Ecclestone vill se britten byta stall

1 av 3
ITALIEN NÄSTA? Lewis Hamilton och Sebastian Vettel (lilla bilden) i samma stall, önskar Bernie Ecclestone.Foto

Lewis Hamilton dominerar F1 i sin Mercedes.

Men nu vill Bernie Ecclestone se honom hos Ferrari.

– Det vore fantastiskt, säger F1-gurun.

Ecclestone.
Ecclestone.

Lewis Hamilton vann en VM-titel med McLaren 2008 och han vann en med Mercedes 2014. Nu dominerar han även årets säsong och i går tog han sin fjärde pole position i rad när han var snabbast i kvalet till Bahrains GP.

– Jag är verkligen nöjd. Jag är otroligt tacksam över att jag har fått denna bil ­precis som jag vill ha den och för att jag kan attackera i varje kurva, säger han.

”Kontraktet är färdigt”

Han leder VM igen och förhandlar sedan flera månader tillbaka med Mercedes om en förlängning, men ännu är parterna inte överens om en förlängning.

– Kontraktet är färdigt för underskrift, citeras Mercedes styrelseordförande Niki Lauda av motorsportmagazin.

Men det är inte underskrivet än och nu ryktas det om att han kan vara på väg till Ferrari, det italienska teamet som haft en mycket bra start på säsongen och Sebastian Vettel har stått på prispallen i samtliga tre lopp.

Dessutom sägs Bernie Ecclestone ha kallat Hamilton till ett möte eftersom han gärna vill se en framgångsrik brittisk förare i det italienska stallet.

– Det vore fantastiskt om vi fick se Lewis hos Ferrari, säger Ecclestone, som är F1-sportens mäktigaste man, till Daily Mail.

– Jag vet inte om Sebastian skulle vilja det, men det vore fantastiskt bra för sporten om Lewis kunde gå dit. Det är jag helt övertygad om.

Klausul för Kimi

Ferrari värvade den fyr­faldiga mästaren Vettel inför säsongen och han kör tillsammans med Kimi Räikkönen som vann Ferraris senaste VM-titel 2007. Räikkönens kontrakt går ut efter säsongen, men det finns en klausul som gör att Ferrari kan förlänga kontraktet med ett år till – om stallet vill.

– Kimi pratade med mig om kontraktet, men jag svarade honom att han måste prestera för att vi ska göra det, säger Ferraris stallchef Maurizio Arrivabene.

– Jag är nöjd med hans prestation, men han måste leverera.

Kimi Räikkönen startar eftermiddagens lopp från andra startled – bakom Hamilton, sin teamkollega Vettel och den andra Mercedesen med Nico Rosberg. Marcus Ericsson har startplats 13.

* Bahrains GP, Viasat Motor 17.00

Publicerad: