Vettel slår tillbaka

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Tysken har pole position i Singapore - Ericsson misslyckades

Marcus Ericsson
Foto: Foto: TT
Marcus Ericsson

Uppdateringarna skulle ge dem fart.

Men Sauber och Marcus Ericsson var allt annat än snabba.

– Det var inte riktigt lyckat, säger han.

Mercedes har dominerat F1 i år, men i Singapore hade de regerande mästarena absolut ingenting att hämta. I alla fall inte i kvalet.

Istället var det Ferrari och Red Bull som gjorde upp om pole position. Snabbast var Sebastian Vettel som med 1.43,885 tog Ferraris första pole position sedan Tysklands GP 2012 och sin första pole position sedan Brasiliens GP 2013.

– Det är otroligt att ha pole position här. Jag vet att det bara är lördag och vi har mycket jobb framför oss, säger Sebastian Vettel på presskonferensen.

– Bilen är helt fantastisk och vi tog ut max ur den i dag, jag är lite överraskade över att vi var så mycket snabbare än de andra, men allt fungerade. Jag tycker att mitt sista varv var näst intill perfekt, om det inte var perfekt.

Red Bull utmanar

Red Bulls Daniel Ricciardo var näst snabbast och Ferraris Kimi Räikkönen startar i andra startled tillsammans med Red Bulls Daniil Kvyat.

– Det var ett tag sedan jag fick starta så långt fram, säger Ricciardo.

– Bilen har blivit allt bättre efter Storbritanniens GP i somras, men framförallt efter Ungerns GP.

Kimi Räikkönen var trea på kvalet och han var överraskad över att han startar så långt fram.

– Med tanke på hur det har känts i bilen så är det lite förvånande, säger han.

Mercedes båda förare Lewis Hamilton och Nico Rosberg står först i tredje startled.

Besviken Ericsson

För Marcus Ericsson blev kvalet till Singapores GP en besvikelse, trots de nya uppdateringarna som Sauber har på bilen hade man stora problem på banan som kräver väldigt mycket downforce av bilen. Både han och teamkollegan Felipe Nasr försvann redan i den första kvalomgången, Nasr var 16:e man och Ericsson 17:e.

–Det var en besvikelse för oss, framförallt efter som den sista träningen gick bra. Vi hade högre förväntningar. Jag hade lite otur med trafik på banan och det ställde till det lite för mig, säger Ericsson.

– Nu måste se vad vi hade kunat göra annorlunda och lära oss av detta.

Hoppas på poäng

Trots att Ericsson startar långt ner i fältet så hoppas han på en bra placering, i Ungern åkte han också ut i Q1, men tog poäng.

– Det blir ett tufft race, det är svårt att starta långt bak. Samtidigt har vi tagit poäng tre lopp i rad och det gäller att vara där just när det ska avgöras, säger Ericsson till Viasat Motor.

– Vi satsar på poäng igen, det är en stadsbana där mycket kan hända.

Singapores GP  startar kl 14.00 i morgon söndag

Publicerad: