Tog guld – glömde VM-medaljen i taxi

SPORTBLADET

Polska segerfesten som spårade ur efter VM-guldet

Tar man ett VM-guld ska man få fira. Ordentligt.

För guldmedaljören i slägga, polske Pawel Fajdek, blev det dock kanske lite väl tufft. Mitt i natten kom han på att han glömt guldmedaljen – i en taxi.

– Ingen minns någonting, säger Fajdek.

Pawel Fajdek, 26, försvarade sitt VM-guld i slägga i söndags.

Den polske guldmedaljören vann klart före tvåan Dilshod Nazarov och bronsmedaljören Wojciech Nowicki.

Guldet slutade med medaljceremoni och därefter en guldfest i Pekingnatten.

"Den var kvar i taxin"

Men när sedan Fajdek ramlade in på hotellet under natten gjorde han den hemska upptäckten att guldmedaljen var spårlöst borta.

– Jag märkte plötsligt att min medalj var borta. Jag insåg att den var kvar i taxin som jag hade åkt dit med. Då var klockan två på morgonen, säger han till Super Express.

Anledningen ska ha varit att taxichauffören bett om att få ta en bild av guldmedaljen och sedan ska Fajdek ha glömt bort den i segeryran.

– Jag har ingen aning varför den plötsligt dök upp i hans händer. Eller i baksätet på bilen. Ingen minns någonting. Det räcker för mig att han körde i väg med den, säger Fajdek.

Fick tillbaka medaljen vid 04.30

Även om inte Fajdek var i skick att leta rätt på medaljen hade han desto mer tur att folket runtomkring honom hade mer koll.

Förbundskaptenen Csezlaw Zapala tog hjälp av hotellets övervakningskameror och kunde sedan spåra upp taxibilen och få tillbaka medaljen vid 04.30 på morgonen.

– Jag somnade väldigt snabbt, säger Pawel Fajdek.

ARTIKELN HANDLAR OM