"Speedwayvärlden står bakom hans rygg"

Publicerad 2015-06-17

Greg Hancocks överfall på Nicki Pedersen väcker känslor.

Den australienske föraren Davey Watt twittrade om viljan att hjälpa till med de eventuella böterna – och har fått stort gehör.

– Speedwayvärlden står bakom hans rygg, säger han till Sportbladet.

Davey Watt

Världsmästarslagsmålet i matchen mellan Dackarna och Piraterna chockade alla, men i speedwayvärlden möts påhoppande Greg Hancock av stöd.

Australienske föraren Davey Watt twittrade:

"Om Greg Hancock får böter vill jag hjälpa till att betala och jag hoppas att flera andra förare och fans också gör det".

"Alla står bakom honom"

Sportbladet ringde upp australiensaren, som utvecklade sina tankar.

– Alla står bakom honom, även om han kanske hanterade situationen fel. Men det här är något som händer allt för ofta inom speedwayen. Att någon kör vårdslöst och att ingenting händer, säger han.

– Greg Hancock är den mest schyssta och omtyckta föraren i speedwayvärlden. Han fick nog till slut, fortsätter han.

Australiensaren tycker att straffen mot de som kör vårdslöst måste bli hårdare och är kritisk mot Nicki Pedersens agerande.

– Där var gott om plats, och det fanns ingen anledning för Nicki att göra som han gjorde. Alla förare måste inse att det finns tre andra på banan och att alla behöver utrymme för att köra. Det han gör på raksträckan är oacceptabelt.

"Kan stötta med 100 kronor var"

Allt talar för att det blir böter för Hancock, men Watt står fast vid löftet om att i så fall hjälpa till.

– Såklart. Jag kan ju inte kan betala hela, men i alla fall en del. Om många bara kunde stötta honom med 100 kronor var så skulle vi komma långt. Jag tycker det är fel att bötfälla Greg för detta, även om han kanske överreagerade, säger han.

– Istället måste det ges hårdare straff mot de som kör vårdslöst. Vi kan inte acceptera detta. Greg gavs uppenbarligen inte plats.

Föraren Darcy Ward twittrade också:

"Nicki Pedersen, du är en mes. Jag är inte rädd för dig, lille pojke".

Följ ämnen i artikeln