Här ska de köra F1 – om en knapp månad

SPORTBLADET

Mycket arbete återstår på den nya banan i Yeongam

1 av 7 | Foto: AP
En av byggarbetarna i närheten av huvudläktaren.

Det är 48 dagar kvar.

Sedan ska det köras F1 här – nu är det fortfarande en byggarbetsplats.

I lördags invigde F1-föraren Karun Chandhok Sydkoreas F1-bana, han körde ett par varv på den 5621 meter långa asfalts banan, men bredvid banan pågick arbetet för fullt.

”Mycket jobb kvar”

Kerbsen saknas, det finns inga staket, läktarna är inte färdiga och det saknas vägar som leder till banan.

Och det är inte ens 50 dagar till F1 är på plats.

– Det är mycket jobb kvar runt banan, absolut, men de ansvariga är säkra på att de klarar det, säger HRT:s förare på Twitter.

– Layouten verkar intressant, den första delen är långsam och sedan är det betydligt snabbare. Det är fyra eller fem enormt snabba kurvor som är roliga för oss förare och i den första sektorn finns det flera omkörningsmöjligheter.

Karun Chandhok pratar om långa rakor som avslutas med hårnålskurvor:

– Rakorna efter den första och den andra kurvan är verkligen långa och där finns det plats för flera dueller, liknande som de i Shanghai. Från kurva sju och in i mål flyter kurvorna i varandra. Jag tror att Red Bull kommer att se bra ut i den andra och den tredje sektorn, säger han enligt Motorsporttotal.

– Det var väldigt halt, men roligt.

Frågan är om det är lika roligt den 24 oktober.

Garagen är klara

Sydkorea har länge kämpat mot ryktena om att det inte blir något lopp, detta även om Bernie Ecclestone fortfarande är positiv:

– Visst finns det problem, men vi utgår i från att loppet blir av, säger han till Bild am Sonntag.

– Banan blir säkert klar, men inte alla byggnader. Vi får vi väl sätta upp tält.

Arrangörerna menar att 90 procent av banan är klar och har nyligen även skrivit ett kontrakt med Formel 3 som kör sin final där i slutet av november.

Enligt den tyska tidningen är de stora problemen i nuläget framförallt ström- och vattenförsörjningen och infrastrukturen. Däremot är teamens garage klara och de är enorma, dessutom är läktarna näst intill färdiga.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1