Annas motorlista 5/9

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: REuters Scanpix Sweden
Valentino Rossi är den stora hemmafavoriten på Misano.

POLE POSITION

1) Valentino Rossi

När MotoGP kommer till Misano är han kung, kejsare ja vad ni vill.

Detta oavsett om han leder VM eller inte. Det är hans hemmabana, han är uppväxt en mil i från banan och hyllas som den allra störste. Detta även om teamkollegan Jorge Lorenzo leder VM.

Viasat Motor, söndag kl 13.30

2) Gilles Simon

2012 löper inte bara F1:s Concorde Agreement ut utan också motoravtalet. Simon leder arbetsgruppen för motorer och enligt ett första förslag är turbomotorerna på väg tillbaka. Det handlar om 1,6 liter turbomotor med 4 cylidrar, ungefär 650 hästkrafter. Dessutom ska Kers kunna ge 150 hästkrafter extra i upp till 30 sekunder.

3) Kris Meeke

Har skrivit kontrakt med Mini och ska köra rally-VM nästa säsong, skriver Autosport. Marcus Grönholm ska testa för teamet nästa vecka, men P-G Andersson hoppas på den andra förarplatsen, han har kontakt med teamet och hoppas på en lösning inom de närmsta veckorna.

4) Richard Göransson

Ska han ta ännu ett kliv mot titeln i STCC? Han har sju poängs försprång till jagande Robert Dahlgren och tre tävlingar återstår.

I helgen tävlas det på Jyllandsring i Danmark.

Viasat Motor, söndag kl 15.10 och 16.50

5) Mattias Ekström

Svensken satsar på att spräcka Mercedes armada i helgen. Han är bäste Audiförare på tredjeplats i mästerskapet.

- Jag vill kvala etta, ta starten och köra i från dem, förklarar han.

Fem lopp återstår.

Canal+ Sport söndag kl 13.45

6) Nick Heidfeld

Pirrelis däcktestare verkar kunna få en F1-styrning nästa år. Han för samtal med Force India och stallets stora tyska sponsor Medion vill att den förre BMW-föraren ska ersätta Toni Liuzzi.

7) David Coulthard

Skotten vill köra minst ett år till i DTM, den förre F1-föraren Christijan Albers är också aktuell för serien. Dessutom överväger BMW och Nissan om de ska satsa på den tyska serien.

8) Kimi Räikkönen

Han har köpt aktier i den schweiziska ishockeyföreningen EV Zug, föreningen var trea i ligan förra säsongen. Nu får han sköta nedsläpp i träningsmatchen mellan Zug och hans hemmaförening Espoo (Esbo) Blues.

9) Felipe Massa

En amatörvideo visar att han står klart framför sin startplats i samband med starten av Belgiens GP, men tävlingsledningen missade detta. Därför straffades F1-föraren inte under loppet och han får behålla sin fjärdeplats. FIA ska utreda hur det kunde hända utan att kontrollfunktionen gav utslag.

10) Paul Hembery

Är motorsportchef hos Pirelli och han meddelar att däcktillverkaren lämnar rally-VM efter årets säsong. Pirelli ska koncentrera sig på att leverera däck till F1 och även till rallymästerskapet IRC. Michelin är däremot intresserat av att leverera däck till rally-VM.

MOTORSTOPP

Tom Söderström

Den svenska VM-föraren i MX1 är knäskadad, han missar helgens VM-deltävling i Lierop, Holland och nästa veckas tävling i Italien. Det är ännu inte klart om han tvingas operera knäet eller om det räcker med rehabträning. Nu står han även utan kontrakt för 2011.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM