Richard Göranssons makalösa omkörning

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Tog sig förbi Dahlgren
tre kurvor före mål

Det blev en het kamp om positionerna mellan Polestar Racing och WestCoast Racing. Tommy Rustad försökte hålla Richard Göransson bakom sig in i det längsta, men BMW-föraren smet förbi och kunde sedan också pressa sig om Robert Dahlgren

Foto: Mediaempire
Richard Göransson gick om Robert Dahlgren preics före mål.

Robert Dahlgren hade kvalat snabbast på Jyllandsringen medan James Thompson var kvaltvåa. Men Thompson gick snart upp i täten i det första racet.

– Som tur var kunde jag passera Rustad i ett tidigt skede och sedan jaga ifatt Dahlgren. Robert var en gentleman och gjorde det lätt för mig att ta mig förbi, säger Thomspon i ett pressmeddelande.

Thompson drog i från

Englesmannen kunde sedan pressa sin Honda och dryga ut försprånget till Dahlgren och Rustad.

– En bra prestation med tanke på att min Honda måste tillhöra fältets äldsta bilar, sade Thompson efter loppet.

Bakom Thompson gjorde Tommy Rustad allt för att hålla ryggen fri åt teamkompisen Robert Dahlgren. Men Richard Göransson som jagade bakom norrmannen blev för tuff, Rustad gav Göransson en tryckare vilket i sin tur resulterade i att Volvoföraren Rustad fick en straffrunda.

Göransson pressade sig om

Därmed var det öppet för Richard Göransson att jaga i fatt Robert Dahlgren. När tre kurvor återstod lyckades Richard Göransson trycka sig förbi Dahlgren och norpa åt sig andraplatsen loppet efter segrande James Thompson.

– När jag fick chansen att ta mig om Russtad tryckte han till mig och fick en bestraffning. Efter det kunde jag trycka på och passera Dahlgren med bara tre kurvor kvar, säger Richard Göransson belåtet i ett pressmeddelande.

Andraplatsen gjorde också Göransson historisk, han blev den förste att nå 34 segrar i STCC. Det har varit hård kamp med Jan ”Flash” Nilsson om rekordet, i två år har de fajtats om vem som ska bli ensam om flest antal segrar. Men nu har alltså Richard Göransson klivit förbi Nilsson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

STCC