P-G kör Skoda i Svenska Rallyt

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Drömavtal ger Andersson chansen i Super 2000

Foto: Micke Fransson/teambild.se
P-G Andersson lämnar Mitsubishin hemma och kör en Skoda i Super 2000-klassen.

I stället för att köra sin egen Mitsubishi i Grupp N i Svenska Rallyt kommer P-G Andersson att ratta en Skoda i Super 2000-klassen.

Den svenske rallyföraren anmälde sig för att köra grupp N i Svenska rallyt. Men nu har han ändrat sig, han ska köra Skoda i Super 2000-klassen i stället. Anledningen är att han har fått ett kanonerbjudande:

– Jag är jättenöjd, säger P-G Andersson till Värmlands Folkblad.

Tjeckiska JM Motorsport har prutat rejält på sitt utgångspris och därför kör svensken för dem.

– Det är inte många som gjort en lika bra deal, säger P-G, även om det är ungefär dubbelt så dyrt som att köra min egen bil. Men sen pratade jag med mina sponsorer och de tyckte att jag skulle välja Super 2000 i Sverige, de tror att vi kan lösa andra tävlingar i framtiden också.

Chans till fler VM-tävlingar

Nu är det även troligt att han kör IRC på Sardinien i en S2000-bil och möjligen även i VM-deltävlingarna i Portugal, Turkiet och Finland.

Teamet har tidigare arbetat tillsammans med Juha Kankkunen, fyrfaldig rallyvärldsmästare och Mika Häkkinen, dubbel f1-världsmästare. Dessutom drev de två Suzukibilar är PG körde för Suzukis fabriksteam i JVM.

Andersson hade fått ett wild card i Grupp N, han kommer nu att få ett nytt wild card till Super 2000-klassen i Svenska Rallyt. Joakim Nyman övertar Anderssons wild card i Grupp N.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally