”Uppfyllt en dröm jag haft i många år”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Sainz vann Dakarrallyt

Foto: Scanpix

Han har två VM-guld i rally – och en seger i Dakar.

– Nu har jag uppfyllt en dröm som jag haft i många år, säger Carlos Sainz.

Spanjoren i par med Lucas Cruz var två minuter och 12 sekunder före VW-kollegan Nasser Al-Attiyah och trean Mark Miller, även han Volkswagen, var ungefär 30 minuter efter.

– Å ena sidan är det bittert att jag missar Dakarsegern med så små marginaler, men å andra sidan fick jag chansen att uppfylla min dröm med Volkswagen, säger Nasser Al-Attiyah.

– Carlos Sainz vann välförtjänt och han är en sann segrare. Det är ett fantastiskt resultat för mig att vara tvåa och jag ser fram emot att anta utmaningen Dakar även i framtiden.

Al-Attiyah vann sista etappen

Det var Al-Attiyah som vann den avslutande etappen, men Carlos Sainz kunde hålla undan (han var 36 sekunder efter sin teamkollega) och vann därmed sin första seger i Dakar.

– I och med segern så föll en stor tyngd från mina axlar, för det har varit tufft både fysiskt och psykiskt. Jag är enormt glad över att jag äntligen nått det här målet eftersom jag har varit så nära flera gånger, säger spanjoren.

– Allt fungerade perfekt för mig, min kartläsare Lucas Cruz gjorde ett fantastiskt jobb, tekniken fungerade som en klocka under hela tävlingen och hela laget har arbetat hårt för detta. Tack så mycket.

Thörners ekipage femma

Bästa svenska resultat var Tina Thörner som läste kartan åt fransmannen Guerlain Chicherit och slutade femma efter en tredjeplats i den sista etappen. I mc-klassen vann Cyril Despres, KTM, för tredje gången. Bästa svensk var Thomas Berglund som slutade tolva och därmed missade sin målsättning att vara bland de tio främsta med två placeringar. Annie Seel slutade på 45:e plats.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport