En ny meriterande pallplats för Hansen

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Svensken blev trea
på Zandvoortbanan

Timmy Hansen tog en pallplats när Formel BMW-serien gästade Zandvoort och hade det inte varit för sanden på banan hade det kanske kunnat bli mera.

Foto: Hansen Motorsport
Timmy Hansen blev fyra trots regn och svåra förhållanden på Zandvoortbanan.

Timmy Hansen var snabbast i kvalet och fick starta från pole position. Han utnyttjade sin position och efter halva loppet ledde svensken.

– Jag hade ett bra flyt i täten. Men ut på det sjunde varvet släppte bilen fullständigt i sanden som låg på banan och jag for av. Jag fann mig ändå rätt snabbt och lyckades undvika att krascha i räcket och sedan kunde jag komma ut på banan igen, säger Hansen i ett pressmeddelande.

Sanden hade konkurrenten, den ryske föraren Danil Kvjat, dragit ut på banan efter en tidigare avåkning. Timmy Hansen lyckades dock ta en plats på pallen, han blev trea efter segraren Jack Harvey och tvåan Facundo Regalia.

Regn och halka

I det andra racet ställde vädrets makter till det för förarna. Regnet vräkte ner, det blev duktigt halt och många förare kanade av banan.

– Det var en riktig pärs. Jag hade flera riktiga vattenplaningar varje varv och fick vara superförsiktig hela tiden. Vi hann inte ställa om bilen till regninställningar så jag fick köra med fingertoppskänsla, säger Hansen som blev fyra.

Det andra racet vanns av Robin Frijns före Carlos Sainz Jr. som blev tvåa och Côme Ledogar som var trea.

Timmy Hansnen ligger på andra plats i tabellen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport