Hjulen flög av – i 300 km/h

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Sebastien Buemi klarade sig mirakulöst utan skador

1 av 2 | Foto: AP

Återigen var de tyska motorerna snabbast.

Men det som kom att prägla fredagens tidsträning var Sebastien Buemis krasch i 305 km/h.

Schweizaren klarade sig dock utan skador efter att bilen tappat båda framhjulen.

Under den första träningen drabbades Fernando Alonso av en skada på motorn – igen. Den här gången slog det lågor ur den och handlade det om den motor som han hade i Bahrain, fram till kvalet.

Teamet bekräftade direkt att det var problem med motorn och han fick ingen tid alls.

Men det som präglade träningen var Sebastien Buemis krasch. Toro Rossoföraren fick återgå till depån efter sitt fösta varv eftersom han hade problem med bromsarna och hydrauliken och när han sedan kunde köra ut på banan igen så small det. När han skulle bromsa i hårnålen efter den långa rakan så brast hjulupphängningen och han förlorade båda framdäcken.

Buemi själv var passagerare i bilen och som tur var är avåkningszonen rejäl just där och han klarade sig utan skador.

– Det finns inte så mycket att säga om det, jag bromsade och hjulen flög, säger Buemi enligt Motorsporttotal.

– Som tur var är jag oskadd. Men jag måste säga att jag är besviken, återigen har jag förlorat tre timmars träning av en orsak som jag inte kunnat påverka själv. Men jag får försöka att hämta in det försprånget under lördag morgon.

Orsaken till kraschen är enligt teamet ett materialfel.

Under det första passet var Jenson Button, McLaren (1.36,677) snabbast före Nico Rosberg, Mercedes (+0.071), Lewis Hamilton, McLaren (+0,098) och Michael Schumacher (+0.832).

Under det andra passet var det återigen Mercedesmotorerna som dominerade, det var torrt och ungefär fem grader varmare än under förmiddagen och Lewis Hamilton McLaren var snabbast med 1:35.217 , han följdes av Nico Rosberg., Mercedes, (+0,248), Jenson Button, McLaren (+0,376) och Michael Schumacher, Mercedes (0,385).

Både Ferrari och Mercedes testade sina skorstenslösning under fredagen:

– Det var en positiv dag, och vi har gjort framsteg med bilen. Eftersom vi har bra koll på däcken nu så ägnade vi dagen åt att hitta rätt inställningar, vi har inte rätt balans över ett helt varv än, men Michael och Nico har gjort bra varvtider, säger teamets stallchef Ross Brawn.

Fernando Alonso använde den motor som han hade under segerloppet i Bahrain under det andra passet, men teamet hade ungefär 1,5 sekunder upp till toppen.

Alla träningstider finns i vår F1-bevakare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1