Dahlgren har gått upp i ledningen

Av: Anders Forsberg

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Fyra och tvåa gav Dahlgren tätplacering i tabellen

Silkeborg. Robert Dahlgren vann inget heat på Jyllandsringen i dag, men kan ändå åka hem till Sverige som totalledare. Han samlade ihop en fjärde- och en andraplats. En poäng bakom ligger Robert Schlünssen, som vann det andra heatet.

– Det känns väldigt bra, säger Robert Dahlgren.

Urpremiären av svensk-danska STCC blev en succé direkt. Det var tuff körning hela vägen och en landskampskänsla mellan de svenska och danska stallen.

Och allra bäst gick det för Robert Dahlgren. I första heatet körde han in som fyra efter att ha legat tvåa de första varven. Inför andra heatet ville han ha revansch:

– Jag fick lite jobbigt i loppet, tappade tidigt. Jag hoppas det går bättre i andra, sa han.

Höll andraplatsen

Bättre gick det. Efter att dansken Jens Reno Möller fick straff för trängning på trettonde varvet var Dahlgren plötsligt uppe på andra plats, en position han höll in i mål.

Stallkamraten Tommy Rustad vann det första heatet efter ledning från start till mål. Då var han jublande glad:

– Det är deilig att vara norsk i Danmark, sa Rustad efter segern.

Lika nöjd var han inte efter andra heatet som han tvingades bryta efter en närkamp med Janne "Flash" Nilsson. Även Nilsson tvingades bryta.

Motigt för Björk

Thed Björk, stallkamrat med "Flash", hade stora förhoppningar inför dagen efter bra körning i kvalen. Men efter en incident direkt i starten i första heatet snurrade Björk runt och hamnade nere på tjugonde plats. Därifrån var han helt chanslös att blanda sig i någon toppstrid. Han kom till slut in på en tolfteplats.

Från tolfte startplats i andra heatet hade Björk aldrig någon chans på toppen då heller. Han körde i alla fall upp sig till åttonde plats och fick fyra poäng.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN