Ny kvalmiss av Marcus Ericsson

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Klart att det är lite surt”

Marcus Ericsson.
Marcus Ericsson.

Förhoppningen var poäng.

Det är det fortfarande.

Men utgångsläget är svårt.

– Varken jag eller teamet gjorde något bra kval, säger Marcus Ericsson.

Det är dags för den tredje GP2-helgen och Marcus Ericsson och hans Super Nova är fortfarande utan poäng. Inför helgen var Marcus väldigt positiv och den första träningen inledde han med en tiondeplats.

Men till kvalet var det något som hade förändrats i bilen.

– Redan på första varvet kända jag att bilen styrde snett, när jag gick in och bytte däck pratade jag med teamet om det och de försökte ändra på det, men de drog åt fel håll och det blev bara värre, berättar Marcus som hade 19:e tid av 24:a startande.

- Jag blev otroligt frustrerad och körde sämre än vad jag borde ha gjort. Jag borde ha kommit högre upp i startfältet, men klarade inte av att fokusera och strunta i det runt omkring mig. Det var ingen bra insats, jag ska inte bara skylla på teamet och tekniska problem.

Vad kan det beror på?

- Det är märkligt, men mellan träningen och kvalet plockar teamet i sär bilen och möjligen hände det något med styrningen gå. Vi undersöker det nu. Men detta är ett problem som funnits tidigare med GP2-bilen. Både vårt team och andra har drabbats av det, därför har man gjort om styrningen till den bil som kommer nästa säsong.

Ett tekniskt problem igen, det hade du i premiären också. Känns det som om det varit lite väl mycket otur?

- Ja, men jag har inte kört så bra som jag hoppats på heller. Jag ska inte skylla på teamet, man får den tur man förtjänar. Men det är klart att det är lite surt.

Davide Valsecchi som var snabbast på träningen tog även pole position, med sina 1.34,860 var han en hundradel snabbare än Pastor Maldonado. Oliver Turvey startar som trea, men det var väldigt jämnt. Det var sexton förare inom en sekund och Marcus Ericsson startar som 19:e man, hans teamkompis Josef Karl startar som nummer 17.

- Det positiva är att banan i Turkiet är en av få där det går att köra om, det brukar hända mycket under loppen här. Jag får hoppas på et bra race och på att jag kan köra upp mig några placeringar, säger Marcus Ericsson.

Loppet körs i eftermiddag kl 14.35.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport