15-åringens OS-klädchock

avPatrik Brenning

SPORTBLADET

Japanskans dräkt omdiskuterad

OS har inte ens börjat men japanska supertalangen Miho Takagi har redan skapat stora rubriker.

15-åringen chockade övriga deltagare när hon dök upp i träningshallen iförd en gulddräkt med en stringtrosa väl synlig.

Foto: Reuters

Skridskostjärnan Miho Takagi japansk skridskos framtidsnamn i Vancouver-OS. Trots sin unga ålder har stjärnan redan insett hur man gör för att skapa rubriker.

Iförd en gulddräkt som ser ut att vara genomskinlig och avslöja en stringtrosa tränade 15-åringen. Det troliga är att mönstret är tryckt utanpå dräkten men det finns i dagsläget ingen information om så är fallet.

Blev en snackis

Klart är att dräkten snabbt blev en snackis bland övriga atleter i träningshallen. Ett faktum som gjort att 15-åringen redan brutit mot det råd hon fick av amerikanske stjärnan Shani Davis inför spelen.

– Jag sa åt henne att inte bli distraherad. Det kan ofta bli distraherande om du inte är van vid situationen. När jag var 15 såg jag OS på TV, sade Davis till AFP.

Ska tävla i officiell dräkt

De som nu hoppas på en ny klädchock när skridskostjärnan ska tävla på 1000 och 1500 meter i Vancouver blir förmodligen besvikna då samtliga nationer tävlar i officiella dräkter. Men om Takagi bara kan övertala övriga lagkamrater och det japanska förbundet kanske gulddräkten även dyker upp under OS-tävlingarna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Vinter-OS